Строителният предприемач Цветил Цветилов е бил арестуван от полицията в

...
Строителният предприемач Цветил Цветилов е бил арестуван от полицията в
Коментари Харесай

Арестуваха пловдивски строителен предприемач

Строителният бизнесмен Цветил Цветилов е бил задържан от полицията в Пловдив по следствие за имотни измами, съобщи. Мъжът е бил арестуван предходната седмица за период от 72 часа, след което е бил пуснат против парична гаранция в размер на 5000 лв..  

Към момента прокуратурата води следствие по сигнали на жители, които настояват, че са давали пари на Цветилов за парцели, само че в следствие не са получили нищо от контрактуваното. На този стадий има повдигнато работно обвиняване против Цветилов за имотна машинация

Припомняме, че една от компаниите на Цветилов е запорирана от Национална агенция за приходите, а държавен реализатор продава две къщи в Марково, с цел да обезпечи задълженията на строителния бизнесмен към Агенцията по приходите. Друга компания на пловдивчанина, посредством която той въртеше бизнес с търговия на строителни материали посредством магазин в центъра на града, пък е в неплатежоспособност.

През предходната седмица има осъществен обиск в дома на строителния бизнесмен, а по-късно последвал и арест. Действията на органите на реда са подбудени от следствие по няколко тъжби на разнообразни жители, които настояват, че са давали пари на Цветилов по покупко-продажби за закупуване на парцели, само че по този начин и не се е стигало прекачване на имущество.

По първична информация става дума за къща в Марково, за която хора са заплатили разнообразни суми на Цветилов. Предполагаемата сума, за която става дума е към 120 000 лв., само че за част от парите хората нямали документи, което затруднява доста следствието. От Прокуратурата оповестиха пред кореспондент на TrafficNews, че следствието е в ход и към този миг се събират доказателства. 

" Предстои да установим съответния предмет на закононарушението - каква е точната сума, която му е била предадена. До колкото съм осведомен и имам позволение от наблюдаващия прокурор по това дело да разясня детайлности от следствието, мога да кажа, че се преглеждат сигнали от хора, които настояват, че са предавали на лицето разнообразни суми. Част от тях обаче нямат документи за това, което опонира на житейската логичност - да предаваш пари на ръка, не по банков път, и без документи. Освен това, с цел да се извършите нужния състав за машинация по Наказателния кодекс, би трябвало да бъде потвърдено, че лицето е имало желанието да не извърши поетите от него договорни връзки. Вместо това нелегално да се обогати, въвеждайки в илюзия купувачите. Трябва да се потвърди дали това преддоговорно желание е било налице към моментите, когато те са му давали суми. Ако е имал желание да строи, което до някъде се удостоверява от обстоятелството, че някои къщи са довършени, то тогава става дума за гражданскоправна машинация ", разясни заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. 

Ако не се потвърди предумисъл за машинация - т.е. че Цветилов е взимал пари с ясното схващане, че няма да извърши контракта, а единствено ще прибере парите, то пострадалите ще могат да търсят парите си в границите на гражданско дело. Тогава строителният бизнесмен няма да носи наказателна отговорност. 

Към момента следствието продължава, има инспекции и за други парцели на Цветилов, само че са в ранен стадий. Припомняме, че привличането на обвинен в хода на следствието е неокончателно - работно обвиняване. Едва внасянето на обвинителния акт в съда се дефинира като дефинитивно обвиняване.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР