Строителният предприемач Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван

...
Строителният предприемач Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван
Коментари Харесай

Ваклин забравил дали са му предложили 15 000 лв., за да я няма Иванчева

Строителният бизнесмен Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван от отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева, не можа да си спомни дали някой му е правил оферта нея да я " няма " против 15 хиляди лева на разпит пред спецсъда.
Такъв диалог се чува в едно от СРС-тата по делото. Репликата " Аз имам оферта...специализираната прокуратура...за 15 хиляди лева.. те да я създадат да я няма " е произнесена от мъж, с който Ваклин си приказва в районната община, до момента в който чака за среща с Иванчева. Тогава предприемачът е оборудван със СРС-та от проверяващите.
Заради тази имитация отбраната на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова изиска втори разпит на Ваклин. Той обаче съобщи, че не помни за какви 15 хиляди лева и за каква прокуратура става дума, заяви Клуб Зет ".
В правосъдната зала стана ясно, че предприемачът Ваклин в никакъв случай не е водил диалог за пари с Иванчева. Самият той още призна, че в доста моменти се е съмнявал дали кметицата е наясно с диалозите на Ваклин с хипотетичния медиатор в подкупа - някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров.
Дюлгеров, Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са упрекнати в приемане на рушвет от Ваклин за напредване на строителни позволения.
Ваклин обаче даде пояснения за различен миг в записите. Фразата: " Това са доста пари. По-добре да издигна кандидатура за столичен кмет или да трансформира закона. С толкоз пари ти споделям, че ще мине през Народното събрание да сменим закона, да са назначаеми тия тъпанари ", е произнесена в диалог със посочения за медиатор при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, откакто предприемачът се е видял с Иванчева.
Той е доста сърдит, тъй като е чакал часове наред пред вратата " като пионерче " е се усеща потиснат.
При втория си разпит в понеделник той изясни, че в действителност е имал поради, че може да провежда медийна акция, с цел да убеди обществото, че районните кметове би трябвало да се назначават, а не да се избират директно от жителите. И съобщи, че в никакъв случай не е имал желание да заплаща за издигането на кмет.
Ваклин призна още, че е бил претендент народен представител. Това го казвате за първи път при показанията си в съда, означи съдията по делото Иво Хинов, съобщи 24 часа.
Пред публицисти Ваклин разясни: " Беше преди години, бях претендент народен представител от дребна партия, която не можа да вземе 1 % на изборите. Спечели ги ГЕРБ. Моята работа обаче не е била обвързана с политическата конюнктура ", твърди той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР