Строителният министър Петя Аврамова отговори на критиките на БСП към

...
Строителният министър Петя Аврамова отговори на критиките на БСП към
Коментари Харесай

Аврамова: В ГЕРБ нямаме проблеми с оставките, носим ги в джоба

Строителният министър Петя Аврамова отговори на рецензиите на Българска социалистическа партия към държавното управление и поисканите оставки на министри поради проблемите с електронните винетки.

"Искам да подчертая, че в ГЕРБ проблем с оставките нямаме и това сме го потвърдили. Проблем имат други политически партии ", уточни Аврамова. Според нея против системата за електронни винетки е имало политически и хакерски офанзиви.

Очакванията на министъра са в края на януари да има взрив на покупките на винетки. "До тогава ще имаме и въведените нови способи за закупуване на винетки. Няма проблем с подаването на оставки. Всеки от нас носи оставката в джоба си. Засега сме съсредоточени в това да свършим добре работата си и да поставяме старания. Екипите работят, подаваме навреме информация и сега се вкарват апарати за самотаксуване, на следващия ден ще се оборудват и нови работни места. Нашата работа е да продължим да надграждаме системата и да я приведем в положение на съвършенност ". изясни Аврамова.

Тя показа, че въвеждането на тол системата от август месец ще генерира доходи и тези доходи са безпределно нужни за ремонт, рехабилитация и създаване на републиканската пътна мрежа.

"Всеки петък опозицията ми задава въпроси и всички те са свързани със положението на републиканските пътища. Нашата работа е да въведем тази обективна система и да генерираме доходи, с цел да ремонтираме пътищата в страната “, добави министърът.

На компанията, отговаряща за въвеждането и поддръжката на системата за е-винетки, ще бъдат наложени наказания, стана ясно от изказването на Аврамова. Причината е закъснение при монтажа на апаратите за самотаксуване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР