Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината

...
Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината
Коментари Харесай

Ще има нови правила за строителния надзор

Строителният министър Петя Аврамова разгласи, че до края на годината ще бъде оповестена социална поръчка за главен ремонт на пътя Царево – Малко Търново.

© Велко Ангелов Още по тематиката
Как " Джи Пи груп " стана най-големият строител

За последните шест години компанията е спечелила публични поръчки за близо 800 млн. лева
19 окт 2018
След отхвърли на " Джи Пи ": кой ще строи тунел " Железница "

Единият вид е ГБС, само че ориста на публичната поръчка и на цялата автомагистрала " Струма " към този момент е неразбираема
15 окт 2018
Нов опит за ремонт на пътя Ботевград - Мездра

АПИ рестартира провалената през лятото поръчка за 215 млн. лева Чака се и още един търг за 147 млн. лева
14 окт 2018
" ПСТ груп " се контракти да строи 1.4 км от автомагистрала " Струма " за 18 млн. лева

Отсечката е след тунел " Железница ", а за самото оборудване и пътя до него още няма сключване, само че определените са " Джи Пи груп " и ГБС
9 окт 2018
#ДжиПиГейт - обръчът от консултанти, оценители и реализатори в деяние

Мрежа от свързани хора и компании приготвя, прави оценка и извършва публични поръчки, свързани с еврофондовете
21 сеп 2018 Подготвят се промени в нормативната уредба за активността на лицензираните компании за строителен контрол, тъй че да се подсигурява успеваемостта му. Това заяви по време на парламентарния надзор министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Темата е изключително настоящо след абсурда с качеството на асфалта по пътя край Своге, където в края на август катастрофира рейс и починаха общо 20 индивида, както и около ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", за който надзорната компания бе санкционирана със 100 хиляди лева поради погрешно подредени плочки.

" Ще бъдем непримирими към изпълнителите на строителни действия, и към лицензираните компании, които реализират строителния контрол, и ще завишим инвеститорския надзор от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " при осъществяването на обекти, в които тя е възложител ", съобщи още министърът.

Аврамова напомни още, че е направена нова Наредба за планиране на пътищата, тъй че те да са по-безопасни и да дават отговор на всички условия към тях. Очакванията са нормативът даде отговор на доста от въпросите, които са възниквали през годините. Например за по-голяма осветеност на пътни възли и кръстовища, която става наложителен детайл от построяването на нови и рехабилитиране на към този момент съществуващи прави. Предвидени са и повече условия към системите за отводняване на пътното платно, с цел да се предотврати събирането на вода и заплахата от " аквапланинг ". Зоната за сигурност пък към този момент ще зависи от класа на пътя, като при автомагистралите тя ще е 16 метра, а при първокласните пътища - 12 метра. Сред новостите е и удължение на гаранционните периоди за поправки и създаване на пътищата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР