Строителните огради на пл. Славейков“ в София, чието обновяване е

...
Строителните огради на пл. Славейков“ в София, чието обновяване е
Коментари Харесай

Общината сваля оградите на площад Славейков

Строителните огради на пл. „ Славейков “ в София, чието възобновяване е част от реновирането на централната градска част, ще бъдат отстранени на през днешния ден и на следващия ден, заяви Столичната община.

София
 © БГНЕС
Целта е да се улесни прекосяването на пешеходците, само че ремонтните работи ще продължат до края на месеца, когато строителните действия би трябвало да приключат по контракт.

Първо ще бъдат отстранени оградите в сектора от улица „ Раковски " доникъде на площада, а по-късно и тези от към ул. „ Солунска “.

Фонтанът на площад „ Славейков “ към този момент е открит и следва да бъде пуснат в употреба.

До седмици на мястото ѝ ще бъде върната и пейката „ Славейкови “, изобразяваща Петко и Пенчо Славейкови. Ще бъдат инсталирани още 15 пейки от лят камък, обединени в композиции от по четири. След приключването на ремонта по фасадата на Столична библиотека, наоколо до нея ще бъдат сложени 10 дървени пейки.

На площада има 15 перголи, под които ще бъде ситуиран книжният пазар навън. Отделено е и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в жанр на Стара София.

По ул. „ Солунска “ към този момент са инсталирани новите велостоянки и пейки, осведомят от общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР