Строителните огради на пл. Славейков, чието обновяване е част от

...
Строителните огради на пл. Славейков, чието обновяване е част от
Коментари Харесай

Махат строителните огради на площад „Славейков”

Строителните огради на пл. " Славейков ", чието възобновяване е част от реновирането на централната градска част 2, ще бъдат отстранени на 19 и 20 май, с цел да се улесни прекосяването на пешеходците, оповестиха от Столична община, представени от „ Дарик ". На площада, както и в цялата зона не престават довършителни ремонтни работи и премахване на забележките на строителния контрол. По контракт строителите би трябвало да са подготвени до края на месеца, напомнят от общината.

Първо ще бъдат отстранени оградите в сектора от ул. " Раковски " доникъде на площада, а по-късно и тези от към ул. " Солунска ". Фонтанът на пл. " Славейков " към този момент е открит и следва да бъде пуснат в употреба, до седмици ще бъде инсталирана пейката " Славейкови ", както и още 15 броя пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в региона на Столичната библиотека. Последните ще бъдат поставени, откакто се възвърне фасадата на постройката на библиотеката.

На площада има 15 броя перголи, под които ще бъде ситуиран книжният пазар навън /с нов дизайн на местата за литература/, ще има място и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в стила на Стара София.

По ул. " Солунска " към този момент са инсталирани новите велостоянки и пейки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР