Строителните компании Артекс - Златен век и Артекс - инженеринг

...
Строителните компании Артекс - Златен век и Артекс - инженеринг
Коментари Харесай

"Артекс" съди протестиращи срещу сградата "Златен век" в Лозенец

Строителните компании " Артекс - Златен век " и " Артекс - инженеринг " са завели две цивилен каузи на основатели на митинга против строителството на 34-етажната постройка " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ", заяви пресцентърът на Софийския градски съд (СГС).

В известието на съда ответниците са посочени с дребните си имена и буквите - Мариан Б. и Никола В., зад които може да бъдат разпознати Мариан Башур и Никола Вапцаров от Инициативния комитет " Лозенец ", който организираше митинги против строителството.

В настрана известие компанията разясни, че е решила " да отбрани своето безупречно до този миг име и да потърси отговорност от всеки директен участник в процеса на разпространение на предумишлено погрешни изказвания ". Заведеното дело е за уронване на престижа и името на " Артекс ", а искът е за 200 хиляди лева

Според " Артекс " Башур и Вапцаров са " разпространители на погрешни, оскърбителен и обидни изказвания за компанията, употребявайки всички вероятни средства като обществени мрежи, телевизионни, печатни и онлайн медии ".

Инициативният комитет стачкува против строителството на 120-метровата и извънредно висока за региона постройка от предходната година без необикновен триумф. Строителството беше спряно след интервенция на премиера Бойко Борисов едвам откакто се оказа, че от " Артекс " са купували първокласни парцели висши представители на властта, сред които досегашната дясна ръка на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов. Самият Цветанов тъкмо преди година купи първокласно жилище от " Артекс " по комплицирана скица дни откакто получи сигнал от протестиращите в " Лозенец ", писа " Биволъ ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (210)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР