Строителните дейности заради нарастващото свлачище в областта Алепу ще продължат

...
Строителните дейности заради нарастващото свлачище в областта Алепу ще продължат
Коментари Харесай

Заради застрашен вид птица строителството на "Алепу" трябва да спре след 15 април

Строителните действия поради възходящото свлачище в региона " Алепу " ще продължат до 15 април, защото по-късно ще пречат на гнезденето на необичаен тип птица, заяви Би Ти Ви след инспекция на място.

Със свлачището пораства и строителната площадка над наричания още Шофьорски плаж край Созопол. Според ръководителя на обекта Йордан Гергов има подпочвена вода, която непрестанно подмива ската и в случай че бъде оставен без да бъде подпрян, той ще падне.

Конструкцията към този момент е на равнището на пътя, а Гергов добави, че ще има бордюри и ограда, с които първият стадий на строителството няма да се вижда.

След мнения на община Созопол, строителна дирекция и Геозащита - Варна от екоинспекция Бургас са разрешили укрепването на свлачището да продължи до 15 април, защото по-късно стартира гнезденето на предпазен тип птица и градежът ще му пречи.

Междувременно боровата гора край къмпинг " Арапя ", огромна част от която беше изсечена, е заградена с плътна телена ограда и мрежа, а строителството на вилно населено място с 23 вили е спряно. Според община Царево нарушаванията там не са отстранени и на този стадий строителят декларира, че единствено е обезопасил обекта.

В същото време основите на градежа, който се появи на къмпинг " Градина ", са заровени, а проектите на вложителя остават неразбираеми.

За строителството в местността Алепу се разбра през януари. Оказа се, че вложителите са получили позволение за градеж от кмета на община Созопол Панайот Рейзи на 10 септември 2018 година Строежът би трябвало да се прави в два стадия - подсилване на свлачище и градеж на курортен комплекс. В края на януари градежът беше краткотрайно спрян, като обяснението на началника на ДНСК Иван Несторов беше, че вместо брегоукрепване напряко се поставят бетонни основи на здания. Глоби обаче нямаше, а след това дейностите продължиха при започване на март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР