Строителните дейности, включително и ремонтите в жилищните квартали, се спират

...
Строителните дейности, включително и ремонтите в жилищните квартали, се спират
Коментари Харесай

Домашните майстори в сиеста от 14 до 16 часа

Строителните действия, в това число и ремонтите в жилищните квартали, се стопират от 14 до 16 часа и от 20 до 8 часа сутринта в работните дни. В почивните дни ще имаме право да подвигаме звук, в случай че има единодушие на съседите. Това планува смяната на Наредбата за публичния наред в Пловдив, оповестена в уеб страницата на общината. Тя ще влезе в действие, откакто се гласоподава в локалния парламент.

С новите правила се вкарват драконовски санкции за нарушителите. Санкциите за шумните строително-монтажни работи в неразрешените часове са от 100 до 2000 лв. за жители и от 2000 до 12 000 лв. за компании. Наредбата се актуализира по гледище на Окръжна прокуратура - Пловдив, която задължава локалната власт да приведе нормативната си база в сходство с последните промени в Закона за отбрана от шума в околната среда и да ускори контрола.

Забраната за „ тихия час ” следобяд ще накара строителните компании да спрат шумните действия на обектите, които се намират в непосредствена непосредственост до жилищни здания. Контролът се разпорежда на градската администрация и РЗИ. Според измененията в Наредбата РЗИ се задължава до три дни би трябвало да мери шума в жилищни пространства и да сформира протокол. Досега подобен период не е посочван. Санкциите също са повишени. Ако измененията се одобряват, не излиза наяве по кое време комуналните предприятия ще подвигат контейнери за боклуци. В момента това става през нощта и някои жители нееднократно са се оплаквали, че не могат да спят. През деня обаче сметовозите ще затрудняват трафика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР