Строителните дейности вече стартираха Село Зидарово бе най-засегнатото населено място

...
Строителните дейности вече стартираха Село Зидарово бе най-засегнатото населено място
Коментари Харесай

Кметът на Созопол Янакиев: Изпълнявам поетия към жителите на Зидарово ангажимент за ремонт на площада 

Строителните действия към този момент стартираха

Село Зидарово бе най-засегнатото обитаемо място в община Созопол след проливните дъждове през месец юни. Водата нанесе най-големи провали на централния площад на селото и на пенсионерския клуб, в който възрастните хора прекарват огромна част от всекидневието си.

" След като Община Созопол неотдавна завърши ремонта на пенсионерския клуб, в този момент интензивността е ориентирана към площада, който е в окаяно положение и както огромна част от жителите споделят по време на изнесените ми приемни, основава неудобства за всички живущи в Зидарово ", разяснява кметът на общината Тихомир Янакиев. 

Община Созопол подписа контракти по обособени позиции по процедура за асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи, главен и местен ремонт, както и действия по превантивното поддържане на общински и локални пътища, както и на уличната мрежа на гр. Созопол, гр. Черноморец и селата Атия, Зидарово и Габър.

Обособените позиции са както следва: 
1. Текущ ремонт на улична мрежа в гр. Созопол и гр. Черноморец на стойност 150 000лв с включително ДДС 
2. Текущ ремонт на улична мрежа в с.Атия, с.Зидарово и с.Габър на стойност 150 000лв с включително ДДС 
3. Текущ ремонт на общински пътища на стойност 300 000лв. с включително Данък добавена стойност.

По обособена позиция 3 настоящите поправки на уличната мрежа в селата Атия, Зидарово и Габър са предоставени и е стартирано осъществяването. Освен централния площад в Зидарово, ще бъдат ремонтирани пътят на входа на село Габър, както и компрометираният сектор на улицата до блокове № 4, 5 и 6 в село Атия. 

Предвиден е ремонт на асфалтова настилка на мрежовидни пукнатини и единични дупки- с включено изрязване и разкъртване /или фрезоване/ на асфалтова настилка, трамбоване, битумен разлив. Съгласно договорите ще бъде доставен и положен компактен асфалтобетон, ще бъдат направени местни поправки тук-там със слаба основа, а фугите и пукнатините ще бъдат запълнени.

Дейностите по обособените позиции 1 и 2 ще започват след отпадане на възбраната за строителство на територията на Созопол и Черноморец.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР