Строителните дейности вървят по график, независимо от усложнената епидемична обстановка,

...
Строителните дейности вървят по график, независимо от усложнената епидемична обстановка,
Коментари Харесай

АПИ: До края на седмицата приключва преасфалтирането на първите 12 км от нагънатата отсечка на „Тракия“


Строителните действия вървят по график, без значение от усложнената епидемиологична конюнктура, и до края на идната седмица ще приключи ремонт ът на първите 12 км от Автомагистрала „ Тракия “ в платното за Бургас – след п.в. „ Белозем “ до п.в. „ Оризово “. Това заяви пред БТВ ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. Веднага по-късно ще стартира ремонт ът в платното за София в същия 12 км сектор, като трафикът ще се реализира в двете посоки в ремонт ираното трасе.

Председателят на АПИ подсети, че поетапно ще се ремонт ира 52 км сектор от Автомагистрала „ Тракия “ от 156-ти до 208-ми км и от през днешния ден стартират строителните работи на още 2 км в платното за Бургас – от 198-ми км до км 200, защото той е най-компрометиран. Целта ни е преди зимата да приключим ремонт ите на тези сектори, с цел да не затрудняваме трафика, означи Терзийски и уточни, че в 40-километровия сектор от Оризово до Стара Загора ще се ремонт ира и в основата, тъй като тук-там е компрометирана, както и отводняването.

Георги Терзийски осведоми, че строителните действия по разширението на 6 км от Южната дъга на Софийския околовръстен път сред кв. „ Младост “ и Автомагистрала „ Тракия “ изпреварват графика и има уверението на строителя, че обектът ще бъде приключен предварително. Почти шест месеца по-рано от плануваното по контракт ще завърши и строителството на сектора от Автомагистрала „ Европа “ сред Драгоман и Сливница и през ноември т. година в 17-километровата права ще може да се пътува.

До края на ноември ще завърши и ремонт ът на първите 3,8 км от Северната дъга в региона на Нови Искър и Требич. През идната година ще продължи обновяването на още към 17 км от трасето от пътния възел със Северната скоростна дъга до пътния възел с „ Ботевградско шосе “ – общо 20 км дълго чакан ремонт от столичани.

Георги Терзийски акцентира, че пътищата на доста места не се ремонт ирани повече от 30 години. Правим всичко допустимо да работим бързо, само че въпреки всичко това е въпрос на време, финансови средства и обмисляне, добави той. Запитан за положението на пътя през Своге, употребен в този момент като обходен маршрут поради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград, Георги Терзийски увери, че и при засиления трафик сега АПИ го поддържа в положително експлоатационно положение. Той акцентира, че, в случай че се съблюдават всички правила за придвижване, пътят не основава заплаха и прикани водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да приготвят колите си за зимния сезон.

В изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура АПИ е платила от началото на годината до момента над 860 млн. лева на изпълнителите, като не е забавено нито едно заплащане, означи още Георги Терзийски. Това подсигурява строителният отрасъл да бъде резистентен даже по време на пандемия. Той акцентира, че организацията разпорежда действия, спазвайки Закона за публичните поръчки /ЗОП/ и внушенията, че Закон за обществените поръчки се заобикаля, са безусловно неуместни.

Терзийски уточни, че президентът и президентската администрация до момента не са отправяли претенции към АПИ за договорните взаимоотношения с сдружението „ Автомагистрали “. Когато е отправяно искане от който и да било, постоянно сме отговаряли. Не разделяме хора и институции, акцентира още той. АПИ извършва договорите си с „ Автомагистрали “ ЕАД и заплаща на сдружението това, което е планувано по контракт. На Автомагистрала “Хемус “ кипи интензивен труд, построяват се уреди, диги, ровове, работят хиляди служащи, с цел да осъществим поетите задължения и да създадем цялата автомагистрала оптимално бързо, тъй че да развиваме Севера, акцентира ръководителят на АПИ.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР