Строителни работници зазиждат прозорците на къща, в която живее 75-годишна

...
Строителни работници зазиждат прозорците на къща, в която живее 75-годишна
Коментари Харесай

Парадокс: Зазиждат прозорците на 75-годишна

Строителни служащи зазиждат прозорците на къща, в която живее 75-годишна жена. Снимките им обиколиха обществените мрежи и провокираха вълна от кавги и разнопосочни мнения. Историята се развива на ул. " Сливница " 26 в Стамболийски. Комшиите от години се съдят, а сега делото е във Върховния съд. " Дали е допустимо в 21-ви век 75-годишна жена, която живее сама, да няма по какъв начин да се опълчи на това да бъде безусловно затворена жива в къщата си? Очевидно е допустимо ", написа във Фейсбук родственик на старицата.

В същото време други поданици на Стамболийски отвръщат, че в парцела в действителност има две къщи и в проблематичната, чиито прозорци гледат към двора на съседите, не живее 75-годишната баба. Тази къща в действителност била на сина й.

През 60-те години на предишния век там имало колиба, на чието място по-късно през годините била издигната солидната къща. Строежът обаче не бил отразен в настоящия регулационен проект на квартала.

Частта от постройката, попадаща по общата регулационна граница сред двата парцела, не е отразена, оповестяват от община Стамболийски. Затова и притежателят на прилежащата къща, в чийто парцел се подвига дуварът, е изкарал през юли 2016г. позволение за градеж на плътна, солидна ограда по общата граница на двата парцела, като оградата е планувано да се извършва напълно в парцела на възложителя, написа " Монитор ".

" Поради обстоятелството, че частта от жилищната постройка, която е наранена от строителството на оградата, не е отразена в Регулационния проект ", прецизираха от общината.

Междувременно кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев издаде заповед, с която стопира градежа на солидната ограда. Причината е липса на документ Образец 2, който се попълня от геодезисти.

Предстои да се изчака решението на Върховния съд дали къщата, в която се твърди, че живее бабата, е противозаконна, с цел да се реши дали да се пристъпи към събарянето й.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР