Строителната техника и машини на фирма Мони-07, управлявана от Огнян

...
Строителната техника и машини на фирма Мони-07, управлявана от Огнян
Коментари Харесай

Унищожават Симеоновата могила край Поморие

Строителната техника и машини на компания ”Мони-07 ”, ръководена от Огнян Звездов, разкопава прословутата Симеонова могила в град Каблешково, община Поморие.
Фирма " Мони-07 " е едно от юридическите лица, които печелят публичната поръчка за построяването на автомагистрала, която ще свързва Бургас и Слънчев бряг през Поморие. Същата компания е ангажирана и със градежа на Автомагистрала " Хемус ".

В община Поморие, на 10 минути от курорта Слънчев бряг, сред градчетата Ахелой и Каблешково, се намира историческият рид Симеонова могила. Свързан е с една от най-епичните борби в европейското Средновековие, приключила с успеха на цар Симеон Велики над византийската армия през 917 година На това място, разкриващо превъзходна панорама към Черно море, си дават среща българската средновековна история и модерната история на българското винопроизводство.

Liberta.bg оповестява, че кметицата на Каблешково въобще не е наясно какво се случва на Симеоновата могила. Пред нея е показано, че на това място се копае, с цел да бъде заринато сметището. Докато компания " Мони-07 " я унищожава, търсейки инертни материали от землището на град Каблешково, с цел да ги вложи при градежа на скоростния път.

Точно за това приказват и цялостните камиони с инертни материали, които се извозват към Поморие за правата на новоизграждащата се автомагистрала. За задачата е уголемен и черният път с отбивки край Симеоновата могила, с цел да се разминават многотонните транспортни средства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР