Строителната компания Артекс пусна видео в защита на проекта си

...
Строителната компания Артекс пусна видео в защита на проекта си
Коментари Харесай

Артекс пусна видео в защита на Златен век

Строителната компания " Артекс " пусна видео в отбрана на плана си " Златен век ", чието строителство все още е спряно от държавния строителен надзор. Видеото е режисирано от арх. Пламен Мирянов - младши, който е и главен създател на плана за постройката. Освен режисьор той е и основно настоящо лице в клипа, който е озакглавен " Ние желаеме да работим ".

Видеото се появява два дни, откакто антикорупционната комисия не откри спор на ползи при покупко-продажбите на политици от ГЕРБ с " Артекс ".

Във видеото се приказва за достолепията на " Златен век ", за това, че се построява законно и с позволение за градеж, годно до януари 2020 година Посочват се и положителните практики на " Артекс " и това, че компанията не взе участие в публични поръчки и няма потребност от политическо въздействие, с цел да е това, което е.

В клипа са включен и фрагмент от изявление на основния проектант на София Здравко Здравков от 28 април 2018 година В него той споделя, че удостоверява тезата на " Артекс ", че разрешението за градеж на небостъргача в " Лозенец " е годно до 2020 година по силата на корекция в Закона за устройство на територията, прокарана от ГЕРБ. Една година по-късно Здравков разгласи обществено, че счита, че документът за градежа е изминал през ноември 2017 година и не е презаверен в законовия период, което го прави недействителен все още.

Пламен Мирянов е присъединил във видеото и имитация на шефа на строителния надзор арх. Иван Несторов, който споделя, че " Златен век " не може да е противозаконна постройка, защото за нея има влезнали в действие строителни бумаги. Показва и позитивно мнение за трафика в региона на небостъргача, подписано от шефа на столичния КАТ Тенчо Тенев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР