Строителната фирма, която изгради автомагистрала Струма“ от Кулата до Сандански,

...
Строителната фирма, която изгради автомагистрала Струма“ от Кулата до Сандански,
Коментари Харесай

АПИ: Строителната фирма ползва незаконно 10 декара под мост на АМ ”Струма”

Строителната компания, която построи автомагистрала „ Струма “ от Кулата до Сандански, употребява нелегално огромен терен под мостово оборудване и в сервитута на автомагистралата край благоевградското село Бяло поле.
Това обявиха в отговор на въпроси на БНР от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). От организацията са разпоредили неотложно унищожаване на камионите и строителната техника. От компанията обявиха, че на този стадий няма да разясняват случая.

Мощната строителна компания „ Грома Холд “, позната в недалечното минало като „ Агромах “, от дълго време употребява терена от над 10 декара, изключителна държавна благосъстоятелност, като автопарк за строителната си и пътноподдържаща техника. Под виадукта край село Бяло поле всекидневно се паркират и леки коли. В непосредствена непосредственост до автомагистралата е и главната база на сдружението. Строителната компания „ Грома Холд “ беше реализатор на два огромни сектора от автомагистрала Струма – от Кулата до Сандански, сега построява правата от Благоевград до Крупник и е един от претендентите за сектора в Кресненското дефиле – посока София, разяснява БНР.

По мотив заповедта на Председателя на УС на АПИ след пожара край Дупница за незабавна инспекция на всички уреди по огромните пътни артерии в страната за това дали се употребяват нерегламентирано пространствата под тях и терени от сервитута им, от националното радио са поискали отговор на следните въпроси:

Законно ли е обособяването на охранителен автопарк за строителна техника, камиони и леки коли, намиращ се под мостовото оборудване и в сервитута на Автомагистрала „ Струма “ край благоевградското село Бяло поле?

Знае ли за този случай АПИ и има ли някаква договореност с компанията?

Представлява ли това евентуална заплаха?

В отговор на въпросите от пресцентъра на Пътната организация са дали отговор следното:

„ Агенция „ Пътна инфраструктура “ е разпоредила на строителната компания в период до 23 август да отстрани наличната техника, ситуирана под оборудването при 87-ми км на Автомагистрала „ Струма “. От сдружението е изтънчено и разчистване на подмостовото пространство. Преместената пътноподдържаща техника ще бъде ситуирана на различен терен, с който компанията разполага “.

Дали ще се подхващат наказателни ограничения за противозаконното и безплатно потребление на държавната благосъстоятелност, и то в продължение на години, от отговора не излиза наяве.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР