Строителната фирма, която изгради автомагистрала Струма от Кулата до Сандански,

...
Строителната фирма, която изгради автомагистрала Струма от Кулата до Сандански,
Коментари Харесай

Фирма незаконно ползва терен под мост на АМ Струма като автопарк

Строителната компания, която построи автомагистрала " Струма " от Кулата до Сандански, употребява нелегално огромен терен под мостово оборудване и в сервитута на автомагистралата край благоевградското село Бяло поле. Това обявиха в отговор на въпроси на БНР от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), като разпоредиха неотложно унищожаване на камионите и строителната техника. От компанията обявиха, че на този стадий няма да разясняват случая.

Мощната строителна компания " Грома Холд ", позната в недалечното минало като " Агромах ", от дълго време употребява терена от над 10 декара, изключителна държавна благосъстоятелност, като автопарк за строителната си и пътноподдържаща техника. Под виадукта край село Бяло поле всекидневно се паркират и леки коли. В непосредствена непосредственост до автомагистралата е и главната база на сдружението.

Агенция " Пътна инфраструктура " към този момент е разпоредила на строителната компания " Грома Холд " в период до 23 август да отстрани наличната техника, ситуирана под оборудването при 87-ми км на Автомагистрала " Струма ". От сдружението е изтънчено и разчистване на подмостовото пространство. Преместената пътноподдържаща техника ще бъде ситуирана на различен терен, с който компанията разполага.

Дали ще се подхващат наказателни ограничения за противозаконното и безплатно потребление на държавната благосъстоятелност, и то в продължение на години, от отговора на АПИ не излиза наяве.

Това е следващо нерегламентирано потребление на терен под мостово оборудване на Автомагистрала " Струма " след пожара под автомагистралата край Дупница предходната седмица. Случаят докара до незабавна инспекция на всички уреди по огромните пътни артерии в страната за това дали се употребяват нелегално пространствата под тях и терени от сервитута им. Пожарът се проверява и от прокуратурата, която повдигна обвиняване на притежателя на пламналото хранилище за боклуци.

Голямата строителна компания " Грома Холд " беше реализатор на два огромни сектора от автомагистрала Струма - от Кулата до Сандански, сега построява правата от Благоевград до Крупник и е един от претендентите за сектора в Кресненското дефиле - посока София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР