Строителната фирма Джи пи груп е спечелила обществената поръчка на

...
Строителната фирма Джи пи груп е спечелила обществената поръчка на
Коментари Харесай

"Джи пи груп" ще ремонтира ул. "Граф Игнатиев" и площад "Славейков" за 25 млн. лева

Строителната компания " Джи пи груп " е спечелила публичната поръчка на Столичната община за ремонт на ул. " Граф Игнатиев ", прилежащите и площади, парка към църквата " Св. Седмочисленици " и улиците " 6-ти Септември ", " Славянска " и " Цар Иван Шишман ".

От заключителния отчет на комисията се вижда, че " Джи пи груп " е предложила 25 млн. лв., като цената е с 3 милиона повече от класираното на второ място съдружие " Трейс РПВ " - от компаниите " Трейс груп холд " и " РВП Илиенци ". " Джи пи груп " обаче е получила повече точки, поради по-добрите си гаранции за качество на осъществяването. Срокът за осъществяването на дейностите е 300 дни, като се чака ремонтът да стартира това лято.

В публичната поръчка участваха още две обединявания - " ПСТ градска среда Зона 2 " и " Исаф С.А. - Колас Рай С.А. зона 2 ". Те обаче са били отстранени, тъй като офертите им не са съответствали на изискванията на поръчката.

Тези поправки са ни значими

Улица " Граф Игнатиев " и площадите " Гарибалди ", " Славейков " и " Патриарх Евтимий " ще претърпят цялостни обновявания, по план студиото на проектант Иво Пантелеев. Той планува улицата да стане пешеходна, без тротоари, премесване на пазара за зеленчуци на отсрещната страна на улицата, създаване на нов пазар пласиране на книги, които ще е по-малък от настоящия.

Парите са този ремонт са от оперативна стратегия " Региони в напредък ", като цялата дотация за поправки в центъра на София е 146 млн. лв.. С тях общината ще финансира реконструкцията на трамвайното трасе по бул. " Цар Борис III " за 40 млн. лв. и ремонт на зоната към катедралния храм " Александър Невски ". Изпълнителните на тези публични поръчки към момента не са определени.

Столичната община желае да разпореди организацията, контрола за качествено осъществяване на външни специалисти, за в средата на март разгласи социална поръчка за 500 хиляди лв..

Нов пробив и ремонт в парка

Фирмата " Трей груп холд " пък завоюва поръчката за строителството на продължението на бул. " Тодор Каблешков " сред улиците " Луи Айер " и " Емилиян Станев ", като ще направи и ремонт на съществуващата част сред между бул. " България " и ул. " Луи Айер ". Стойността на поръчката е 10.2 млн. лв. а срокът за осъществяване е 167 дни.

Това лято би трябвало да стартира и цялостното възобновяване на Западен парк, което ще бъде направено от компанията " Галчев инженеринг ", която завоюва поръчката с цена от 8.5 млн. лв. без Данък добавена стойност. Проектът за ремонт на Западен парк планува замяна на пейките, лампите, създаване на нови детски площадки и места за барбекю, зона за разхождане на домашни любимци и възобновяване на някои от атракциите като " Кривите огледала.

Компания " Галчев инженеринг " направи цялостния ремонт на Националния замък на културата, който се забави с няколко месеца, оскъпи се с съвсем двойно, като доближи 45 млн. лв.. През лятото краткотрайният изпълнителен шеф на НДК Борислав Велков пусна във " Facebook " известия, като твърдеше, че е имало напън компанията " Галчев инженеринг " да бъде определена да извършва ремонта. Впоследствие Велков останав ръководството на сдружението за непрекъснато, а " Галчев инженеринг " получи нови 12 млн. лв., с цел да достави системата за сигурност в постройката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР