Строителна компания от Нюкасъл предлага на тези, които искат да

...
Строителна компания от Нюкасъл предлага на тези, които искат да
Коментари Харесай

Кредит в размер на 95% от цената на жилището

Строителна компания от Нюкасъл предлага на тези, които желаят да си купят жилище в нейни новостроящи се здания, да заплатят единствено 5% от цената на парцела, а останалата част да вземат под формата на ипотечен заем. Схемата се чака да се трансформира в опция на две държавни стратегии – „ Схема за гарантиране на ипотечен заем “ и „ Помощ при покупка “. И двете постановат обилни ограничавания при покупка на парцели с невисок бюджет. „ Помощ при покупка “ е налична за тези, които купуват жилище в новострояща се постройка, само че е лимитирана за тези, които търсят първи дом. „ Схема за гарантиране на ипотечен заем “ е противоположната – открита е за хора, търсещи първи дом, само че не дава опция да се купи жилище от първичния пазар

Схемата „ Разблокиране на депозита “ компенсира минусите и на двете стратегии. Тя дава опция да се купи парцел едвам с 5% самоучастие. Разработена е от строителната общественост на Нюкасъл взаимно с Федерацията за жилищно строителство и застрахователните брокери от Gallagher Re.

Схемата разрешава на купувачите с дребен бюджет да получат жилище от първичния пазар на стойност до 330 000 паунда или 385 000 EUR като подават едвам 5% от сумата. На първо време този вид ще е наличен за кредитоискатели от североизточна Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР