Строителна компания от Малайзия проявява инвеститорски интерес за изграждането на

...
Строителна компания от Малайзия проявява инвеститорски интерес за изграждането на
Коментари Харесай

Малайзийска компания прояви интерес да изгради мост между Русе и Гюргево

Строителна компания от Малайзия демонстрира инвеститорски интерес за построяването на втори мост над река Дунав сред Русе и Гюргево, както и за автомагистралата до Велико Търново. След визитата си в града, притежателите на компанията към този момент имат концепция и за построяването на огромен логистичен център в Русе.


Малайзийската компанията е с 35-годишен опит в строителството на мостове и автомагистрали. Има свободен запас и предпочитание да влага в европейски страни. Русе е родният град на съсобственика на компанията и неин представител за България Антон Стайков. Той сподели, че към този момент са водили диалози в районното министерство.
Антон Стайков - представител на компанията вложител: Ние срещнахме цялостна поддръжка, чакаме в идващите няколко дни интензивно да стартираме работа по тия планове.
Според ръководителя на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Искрен Веселинов е допустимо в границите на 6 месеца да бъде оповестена концесия за създаване на новия мост и на още два - при Силистра и Никопол, към които малайзийската компания също демонстрира интерес.
Искрен Веселинов - ръководителя на парламентарната комисия по районна политика: Тук приказваме за една инвестиция, която евентуално може да стигне 2 милиарда - с изключение на моста и с построяването на автомагистралата.
По думите на Искрен Веселинов, главното преимущество на компанията от Малайзия е, че не желае държавни гаранции за бъдещите си вложения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР