Строителна фирма скъса кабел 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение,

...
Строителна фирма скъса кабел 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение,
Коментари Харесай

Хиляди туристи в Сапарева баня и района неприятно изненадани

Строителна компания скъса кабел 20 киловолта, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение, и в ранния следобяд в неделя за час и половина остави без електрозахранване към 5800 консуматори на територията на Сапарева баня, курорта Паничище и близките села – Сапарево, Овчарци, Крайници, Червен брег.

Сред засегнатите клиенти са хотели, почивни станции и къщи за посетители.

Общо над 60 000 семейства и компании на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон доникъде на август.

Изключванията са траяли сборно повече от 90 часа. Начело на статистиката е град София, където неудобства са провокирани за 23 000 клиенти.

При законното строителство ЧЕЗ Разпределение би трябвало да съгласува плановете авансово. В рамките на това координиране в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да уведоми авансово сдружението за деня и мястото на пускане на изкопните действия.

В огромна част от случаите тези условия не се съблюдават. Също по този начин постоянно информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане. Това прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

За да отдели запас за строителните обекти, е належащо компанията да бъде осведомена най-малко две седмици авансово за деня, в който ще бъдат осъществявани изкопни действия. ЧЕЗ Разпределение чака от компаниите да осведомят компанията най-малко две седмици авансово къде ще правят изкопни действия. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected]
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР