Строителите разтревожени за икономическата среда у нас. В писмо до

...
Строителите разтревожени за икономическата среда у нас. В писмо до
Коментари Харесай

Строителите разтревожени за икономическата среда у нас

Строителите разтревожени за икономическата среда у нас. В писмо до институциите Камарата показва съществено безпокойствие от сензитивното утежняване на икономическата среда. Според сектора това директно визира бранша на капиталовото планиране и строителството.

Последици ще има има и в браншове на националната стопанска система и по тази причина вършат оферти за подобряването на обстановката.

От КСБ предизвестяват, че в случай че настояванията не срещнат схващане от страната, браншовата организация стартира народен митинг.

КСБ упорства, в разговор с способените държавни органи, за разработване на тактика, предвиждаща пакет от ограничения. Целта е за преобразяване на строителния бранш в предпочитан бранш в идващите 10 години.

Писмото е адресирано до ръководителя на Народното събрание, премиера, министрите на финансите и на районното развиване.

Исканията

“Считаме изложби пакет от нашите претенции за изцяло нужен, реален и генериращ положителен резултат освен за строителите, само че и за цялата страна. В случай, че те не срещнат схващане от страна на държавните органи, заявяваме, че без съмнение ще призовем всички наши членове на народен митинг ”, написа в писмото.

От КСБ упорстват за дейно, всеобхватно, заслужено и законосъобразно използване на наредбите на настоящото законодателство. То би трябвало да регламентира смяната на цените по договорите за строителство, предоставени по реда на Закона за публичните поръчки.

Камарата желае незабавна смяна на съответната нормативна уредба, в синхрон с опита на европейски страни, приложили заслужено и дейно индексирането на договорите със своите строители.

Според КСБ е належащо издаване на законосъобразни и единни инструкции от страна на централната власт. Те би трябвало да са, адресирани до възложителите на публични поръчки в строителството. Те пък от своя страна би трябвало да преодолеят разнообразната и незаконосъобразната съгласно КСБ процедура.

От браншовата организация упорстват в идващия бюджет на България да бъде обособено настрана перо “индексация ”. То, съгласно КСБ, ще спомогне за действителното и транспарантно използване на процеса на поправяне на цените по договорите.

Според КСБ е налице тревожна наклонност в последните години страната да не извършва своята капиталова стратегия, оставяйки даже извънредно незадоволителните съгласно браншовата организация за нашето общество “капиталови разноски ” в огромната си част неусвоени. По тази причина от КСБ упорстват да се планува доста увеличение на размера на финансовите разноски на публичните възложители. Освен това ще основат гаранции за действителното реализиране на капиталовите им стратегии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР