Строители от цялата страна излязоха на мирен протест в София

...
Строители от цялата страна излязоха на мирен протест в София
Коментари Харесай

Строители от цялата страна излязоха на мирен протест в София

Строители от цялата страна излязоха на кротичък митинг в София поради обвиняванията на левицата, че в бранша се работи непрозрачно и некачествено. Те изкараха камиони и тежка строителна техника и настояха да не се опетянва името на гилдията с политически цели. Протестиращите се срещнаха с представители на редица институции. Правителството даде обещание поддръжка, президентът прикани да пазят името си с дейности, а от опозицията разясниха, че митингът демонстрира боязън от инспекции.


Още в ранни зори строителите паркираха към 1000 машини по Цариградско шосе, само че без да пречат на придвижването. Колоната доближаваше към 10 км.
Христомир Иванов - строител, гр. София: Ние не сме нарушители. Ние работим, разбирате ли? Научени сме да работим като строители и да сме в калта с ботушите. Обидно ни е това, че нямаме бизнес климат за работа. Това е истината.
От Камарата на строителите споделят, че Българска социалистическа партия са стъпили върху бъдещето на 250 000 служащи, като сложили въпроса за прекъсване на финансирането. Затова строителите проведоха подписка в отбрана на сектора. Над 60 000 души към този момент са ги подкрепили.
инж. Илиян Терзиев- ръководител на Камарата на строителите в България: Искаме да се спре политическото говорене и да се спрат да ни употребяват за евтини популистически трикове, с които по някакъв метод някой желае да си направи елементарен пиар.
По думите му всички инспекции показвали, че европейските стандарти са спазени.

 ​Строителите излязоха на кротичък митинг в София ​Строителите излязоха на кротичък митинг в София
Строителите излязоха на кротичък митинг в София. Причината - обвиняванията на левицата, че в бранша се работи непрозрачно и некачествено. От 7.00 часа та...

Поискаха още законодателни промени в два закона - за публичните поръчки и за устройството на територията. Целта е при избор на победител на търг най-ниската цена да е водеща. В Народното събрание срещнаха схващане.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Осъждам всеки опит за дискредитация. Говорихме и за това да създадем работна група с представители от всички парламентарни групи, експерти по тематиката, желая да подчертая, не хора, които си вършат на ниска цена политически пиар. И да създадем съответните законодателни промени.
На среща с премиера Бойко Борисов протестиращите го приканиха „ да не се огъва “, а той пък сподели, че не утвърждава дискредитирането на строителния бранш, само че и упорства за качествени пътища.
 Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България /КСБ/, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Той...

Нито министерството на районното развиване и благоустройството, нито Пътната организация имат нещо срещу да се правят инспекции, когато са експертни. Това пък уточни отрасловият министър Петя Аврамова.
Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството: Агенция пътна инфраструктура не е политически орган. Така че диалозите ще се водят сред специалисти, а не сред специалисти и политици.
Строителите се срещнаха и с президента Румен Радев, който съобщи, че българите чакат пътищата да не се ремонтират незабавно след въвеждане в употреба, да има транспарантни публични поръчки, контролът да бъде праволинеен и всеки лев да отива по предопределение.
Румен Радев, президент на Република България: Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде извоювано с митинги, заявления и конференции, а с качество и бистрота.
А и съгласно него служащите заслужават и по-добро възнаграждение и по-добри условия на труд.
 Инж. Мирослав Мазнев: Строителният бранш би трябвало да бъде оставен да работи Инж. Мирослав Мазнев: Строителният бранш би трябвало да бъде оставен да работи
Готвим мирна проява на следващия ден. Ще излезем с тежки машини по "Цариградско шосе ", няма да влизаме в града, ще спрем на 11 км до летище София, единствено за д...

Реакцията на Българска социалистическа партия във връзка митинга не закъсня.
Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Едрият капитал в стачка против опозицията. Той е сборен облик на режима на Борисов, днешният ден. Но и на модела на прехода. Когато власт и капитал се срастват и един до друг бранят статуквото. Елена Йончева - представител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Реакцията на Камарата на строителите демонстрира боязън и суматоха от осъществяването на една такава инспекция.
Йончева уточни още, че в бъдеще ще изискат самостоятелен надзор на пътищата. Според съдружните сътрудници на ГЕРБ, от Българска социалистическа партия тиражират недоказани обвинявания.
Искрен Веселинов - зам.председател на " Обединени патриоти ": Всички ние като представители на политиците и политиката в България би трябвало доста да внимаваме, когато изричаме мощни думи във връзка с избрани браншове от стопанската система.
Аргументираха се, че такива браншове давали претовареност на хората и създавали брутен артикул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР