Строители излязоха на протест в София. Хиляда машини строителна техника

...
Строители излязоха на протест в София. Хиляда машини строителна техника
Коментари Харесай

СТРОИТЕЛИ НА БУНТ! Разположиха хиляда машини строителна техника по булевард Цариградско шосе

Строители излязоха на митинг в София. Хиляда машини строителна техника рано тази заран бяха ситуирани по бул. "Цариградско шосе " в символ на мирна проява.

Недоволните дадоха обещание, да не блокират трафика по главната пътна артерия на столицата. Председателят на управителния съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев предизвести, че в случай че не бъдат чути, строителите ще преминат към протестни дейности в отбрана на правата им, работата, законността и сигурността.

Ще бъде импортирана и подписка в поддръжка на строителните компании в Народното събрание, президентството и в министерския съвет, подкрепена от над 50 хиляди подписа. В нея упорстват да бъде прекъснато потреблението на сектора за политически цели и предизборна пропаганда.

"Нашите претенции са да подредим сектора, да има системност в него, да бъде по този начин, че да си разпределим силите, с цел да останем тук, а не да заминем за чужбина, както вършат доста от сътрудниците ни. Желаем да се усъвършенства сектора посредством промени в законодателната система и в подредбата на самите правила при осъществяване на строителните работи ", съобщи пред Bulgaria ON AIR ръководителят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев.

По неговите думи ремонтите в България се вършат с не по-лошо качество от строителни компании отвън България. Той разяснява, че не трябва строителите да бъдат упреквани, преди да се създадат съответните инспекции. От Камарата на строителите бяха безапелационни, че митингът не е политически.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР