Строго секретни документи на Министерството на отбраната на Великобритания бяха

...
Строго секретни документи на Министерството на отбраната на Великобритания бяха
Коментари Харесай

Секретни документи бяха намерени на автобусна спирка във Великобритания

Строго секретни документи на Министерството на защитата на Англия бяха открити повърхностно оставени на автобусна спирка в графство Кент, съобщи Би Би Си.

Те са съдържали детайлности за учението на бойния транспортен съд " Дифендър " в Черно море, против който Русия заяви в сряда, че е изстреляла предупредителни изстрели, тъй като навлязъл в нейни териториални води край полуостров Крим.

Част от документите разкриват детайлности за допустимо английско военно наличие в Афганистан след края на интервенцията на силите на НАТО, предвождани от Съединени американски щати.

В друга част от документите се разисква вероятната реакция на Русия при прекосяването на кораба на кралския флот през украински води около крайбрежията на полуостров Крим в сряда.

Британското държавно управление разгласи, че е почнало следствие по случая. Говорител на Министерството на защитата съобщи, че негов чиновник е докладвал загубата на документи с поверително наличие.

Документите са към 50 страници. Те са били открити подгизнали на автобусна спирка в графство Кент от човек, обадил се на английската медия, когато открил секретния им темперамент.

Подозренията са, че документите, които съдържат имейли и презентации, са на върховен чиновник в Министерството на защитата.

Материалите, свързани с разрушителя " Дифендър ", демонстрират, че задачата, разказана от министерството като " почтено прекосяване през украински териториални води " с покрити оръдия и хеликоптер на борда, е извършена с упованията, че Русия може да реагира нападателно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР