Строгите ограничителни мерки най-накрая се облекчават в двата най-големи града

...
Строгите ограничителни мерки най-накрая се облекчават в двата най-големи града
Коментари Харесай

Светът си поема въздух от пандемията

 Строгите ограничаващи ограничения най-сетне се облекчават в двата най-големи града на Испания – Мадрид и Барселона, където хората към този момент могат да се срещат в групи до 10 души по домовете си или в паркове, както и в откритите пространства на питейни заведения и заведения за хранене. Плажовете също се отварят още веднъж в някои елементи на страната след месеци карантина, облекчения започват на всички места по света, съобщи Агенция Франс Прес.

Италия още веднъж отвори басейни и фитнес зали, Гърция направи същото с заведения за хранене и кафенета, до момента в който украинците още веднъж могат да пътуват в метрото в столицата Киев за първи път от 10 седмици.

Иран още веднъж отвори през днешния ден джамиите в страната, а Япония отстранява националното изключително състояние, само че предизвести, че към момента е нужна нерешителност, с цел да се предотврати втора вълна на COVID-19.

Индия възобнови вътрешните полети, а магазините във Англия също отвориха порти за клиенти.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че краткотрайно е спряла клиничните изпитвания на хидроксихлорохин като евентуално лекарство за COVID-19 като защитна мярка, след издание на изследване в The Lancet, което демонстрира, че използването на лекарството при инфектирани с ковид пациенти може да увеличи леталния излаз.

До момента пандемията е умъртвила минимум 344 107 души по целия свят, откогато избухна в Китай в края на предходната година.

Съединени американски щати са записали най-вече смъртни случаи – 97 948, следват Англия с 36 914, Италия с 32 877, Франция с 28 457 и Испания с 26 834.

Германската група от самолетни компании, наранени от ковид – " Lufthansa " получи помощ от 10 милиарда евро след договорка с немското държавно управление.

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че стартира съвещания с лекари и медицински сестри, за здравните служащи скоро да получат съществени нараствания на заплатите като част от реформиране на френската здравна система след оправянето с коронавирусната рецесия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР