Строгите мерки срещу разпространяването на коронавируса трябва да продължат няколко

...
Строгите мерки срещу разпространяването на коронавируса трябва да продължат няколко
Коментари Харесай

Само строгите мерки ще предотвратят големия пик на коронавируса

Строгите ограничения против разпространението на ковид би трябвало да продължат няколко седмици, с цел да бъде предотвратен висок пик на броя на инфектираните. Всичко това може да бъде реализирано с рационални разноски и да избави милиони човешки животи, написа Томас Пуейо в уеб страницата „ medium.com ”.

Според него, в случай че не бъдат подхванати нужните ограничения, десетки милиони ще бъдат инфектирани, а доста от тях ще починат. На риск е изложен и животът на хора, които се нуждаят от интензивни грижи, защото здравната система ще се срине.

В рамките единствено на една седмица страните в света минаха от изказванието, че „ коронавирусът не е огромна работа ” до решения да разгласят изключително състояние.

Всяка страна е изправена пред въпроса, какво би трябвало да се предприеме и явно няма единомислещо решение за него.

Някои страни като Франция, Испания и Филипините вкараха тежки ограничавания за напредване. Други като Съединени американски щати, Англия и Швейцария нерешително се ориентират към ограничения за обществено разграничаване.

На базата на наблюдения за развиването на пандемията в обособените страни и ограниченията, които са подхващат, създателят създава три вероятни модела на държание.

Вариант 1 – Не се подхваща нищо

Перспективата при подобен вид е всички да се заразят, здравната система да бъде претрупана и смъртността да скочи внезапно.

Какво в действителност предизвиква гибелта от ковид?

Ръстът на затрудненията, провокирани при заразяване с ковид, изисква застраховане с нужна леглова база в лечебните заведения.

В Китай смъртността понижа, защото там построиха 2 лечебни заведения безусловно за дни.

Италия и Иран, обаче, не могат да създадат същото, както евентуално и други страни, а това ще увеличи броя на смъртните случаи.

Какво ще се случи, обаче, в случай че цялата здравна система на една страна се срине, с помощта на пациентите с ковид?

Ще се усилят смъртните случаи при хора с други недоволства.

Ако пациент получи инфаркт или инсулт, а автомобилът на незабавна помощ се бави поради случаи на хора с ковид, вероятността пациентът да почине е висока.

Вариант 2 – Стратегия за намаляване на последствията

В този случай се преглежда следния модел: разпространяването на ковид не е допустимо да бъде предотвратено, по тази причина би трябвало да бъде пуснат, с цел да се понижи пикът на инфектираните.

Идеята на този вид е построяването на по този начин наречения стаден имунитет – всички, които са били инфектирани и към този момент са се излекували от ковид, са развили натурален имунитет по отношение на него.

Рискът и при него е огромният брой смъртни случаи, до момента в който се развие въпросния имунитет.

Подобен метод допуска, че вирусът няма да мутира, надлежно повече хора ще се снабдят с имунитет.

Последните проучвания демонстрират, че той към този момент мутира, тъй че и този вид не наподобява изключително допустим.

Вариант 3 – Стратегия за угнетяване

Стратегията за намаляване не се пробва да овладее епидемията, а просто да понижи броя на болните, до момента в който тактиката за угнетяване допуска въвеждането на тежки ограничения, които да слагат епидемията под надзор.

Те включват в началото строго обществено разграничаване, като последователно на хората им бъде разрешено да се върнат към естествения си обществен и стопански живот.

Според компютърните модели, при тактиката за угнетяване броят на смъртните случаи е доста по-малък. Причината за това е освен в по-ниския растеж на броя на инфектираните, а и в релативно по-разтоварената здравна система. Добър образец за използването на тази тактика е Южна Корея.

Ако бъде употребена, тази тактика ще докара по-малък брой на инфектираните, облекчение на здравната система, понижаване броя на смъртните случаи и опция инфектираните, изолираните и карантинирани медицински служащи да се възстановят и да се върнат на работните си места. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР