Строгите икономически мерки ще продължат още пет години, ако Великобритания

...
Строгите икономически мерки ще продължат още пет години, ако Великобритания
Коментари Харесай

Строгите икономически мерки ще продължат още 5 години при Брекзит без сделка

Строгите стопански ограничения ще продължат още пет години, в случай че Англия излезе от Европейски Съюз без договорка - това е предизвестието на министъра на финансите Филип Хамънд, показал новия бюджет, към депутатите, които заплашват да гласоподават против проектите за Брекзит на Тереза Мей. В бюджета на Филип Хамънд има доста позитивни моменти, като разпределяне на повече пари за опазването на здравето, финансови инжекции за защитата и образоването и спомагателни средства към новата система за обществени помощи.

Основната опозиционна Лейбъристка партия подлага на критика бюджета с думите, че държавното управление не може да съблюдава обещанието си да приключи строгите стопански ограничения като продължава да лимитира помощта за най-бедните. Брекзит обаче продължава да е утежнителен фактор предвид на бъдещето и Филип Хамънд категорично акцентира, че с цел да се постави завършек на рестриктивните мерки, е належащо Англия да избегне икономическите вреди от Брекзит и растящата опасност от излизане от Европейски Съюз без съглашение през март следващата година.

В изявление за Би Би Си тази заран министърът на финансите бе запитан дали като заделя повече пари за известни дела, като опазването на здравето и образованието, не се пробва да „ купи “ парламентарна поддръжка за Брекзит. Хамънд отговори, че договорка по Брекзит въпреки всичко ще бъде реализирана и чака депутатите от неговата Консервативна партия да поддържат такава договорка, даже да не я харесват.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР