Строгите и уморителни ограничения, наложени от Китай за спиране на

...
Строгите и уморителни ограничения, наложени от Китай за спиране на
Коментари Харесай

COVID-19 в Китай: Масов бой между работници и здравните власти

Строгите и уморителни ограничавания, наложени от Китай за прекъсване на разпространяването на COVID-19, провокираха прояви на яд, довели до конфликти на жители със чиновници на правоприлагащите органи .

Видеоклипове, споделени в обществените медии, демонстрират служащи в цех за произвеждане на iPhone в китайския град Джънджоу, които влизат в конфликти с служители на реда и здравни служащи , облечени в защитни костюми.



Гневът, прераснал във физическа борба , идва след седмици на строги ограничавания, защото в Китай се следи внезапно нарастване на случаите на ковид , популяризиран на локално равнище.

 
NOW - Violent clashes at iPhone maker Foxconn factory in China's Zhengzhou.
— Politix LIVE (@Politix_LIVE)

Според неофициални източници над 100 000 души са били заключени в своите общежития в продължение на седмици. Много от тях стоят и без възнаграждение заради строгите Коронавирус ограничения.

Китайските здравни управляващи предизвестиха да не се позволява " каквото и да е намаляване в предварителната защита и контрола на епидемиите ".

" Китай е изправен пред сериозна и комплицирана обстановка, обвързвана с COVID-19, с по-широко разпространяване и повече вериги на предаване на вируса ", съобщи във вторник Ми Фън, представител на Националната здравна комисия.

Анализаторите считат, че прецизното отношение към пандемията се е отразило отрицателно на втората по величина стопанска система в света .

При последната борба протестиращите, за които се твърди, че са новоназначени чиновници, се оплакаха от " карантина без храна ", а съгласно известията работодателят им не е извършил всички обещания.

Видеоклиповете, споделени от авторитетен консуматор на обществените мрежи, демонстрират здравни служащи, облечени в защитни костюми, и чиновници на най-голямата фабрика за iPhone в света - Foxconn, които се изправят лице в лице, крещят и даже удрят по кабините за проучване на нуклеинови киселини .

Достоверността на видеоклиповете не може да бъде доказана от самостоятелни източници. Официалните лица и държавните медии към момента не са коментирали последните митинги против коронавирусните ограничавания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР