Строги наказания за виртуалните престъпници, настъплението на Манфред Вебер към

...
Строги наказания за виртуалните престъпници, настъплението на Манфред Вебер към
Коментари Харесай

Идва времето на онлайн инспекторите

Строги санкции за виртуалните нарушители, настъплението на Манфред Вебер към шефското място в Еврокомисията, огромен жест към Съединени американски щати за импорт на аграрни артикули, правото на безвъзмезден плод и мляко за над 30 млн. деца в общността и регламентът против некачествените артикули на пазара бяха измежду главните тематики от европейския дневен ред през отиващата си седмица.

Безкасовите заплащания - все по-сигурни

Комисията по правораздаване в Европейския парламент актуализира разпоредбите за безкасови заплащания като тези, които се вършат с кредитни карти или мобилни приложения. Депутатите гласоподаваха повече права на жертвите на киберпрестъпления и проект за битка с измамите и подправянето на непарични платежни средства - карти, електронни портфейли, мобилни заплащания и виртуални валути.

"Безкасовите заплащания непрестанно се усилват в цифровата епоха. Това докара до измами с непарични заплащания, като да вземем за пример кражба на кредитни карти или измами, употребяващи по-нови технологии като скиминг или фишинг, които се оказаха значим източник на приходи за проведената престъпност “, съобщи докладчикът Силвия-Ивоне Кауфман. Тя акцентира, че цифровизацията промени метода, по който плащаме, и защото непаричните заплащания стават от ден на ден и повече, нарушителите употребяват празнините в сегашните правила. Депутатите пък предизвестиха, че пропуските и разликите в законодателствата на страните от Европейски Съюз могат да попречват предотвратяването, разкриването и наказването на тези закононарушения.

Новите разпореждания плануват от три до пет години затвор за нарушителите според от степента на злоупотребата. Предвижда се мярката да включва и покупко-продажби с виртуална валута. За задачата обаче се постанова възстановяване на съдействието в границите на общността, с цел да се подсигурява, че трансграничните измами няма да останат неразкрити. Друг акцент е, че пострадалите от измами с безкасови заплащания ще получават безвъзмездна правна помощ и съвет от финансисти. За задачата Европарламентът има намерение да организира огромна акция за предварителна защита и повишение на осведомеността - да вземем за пример образование и непрекъснати онлайн препоръки с на практика образци за случаи на измами.

Манфред Вебер насочен към поста на Юнкер

Премиерът на немската провинция Бавария Маркус Зьодер поддържа предлагането лидерът на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер да застане отпред на дясноцентристите на европейските избори през 2019 година. Така кандидатурата му за ръководител на Европейската комисия става още по-силна.

Канцлерът Ангела Меркел към този момент разгласи на среща с водача на ЕНП Жозеф Дол, че поддържа кандидатурата на Вебер. Като началник на най- богатата страна в Евросъюза Меркел ще има доста въздействие върху избора на ЕНП на водещ претендент на десноцентристите, т.е. на претендент за ръководител на Европейската комисия. Това значи, че Вебер има съществени шансове да бъде утвърден. Тогава той би станал първият немец - ръководител на Европейска комисия, от повече от половин век.

Членуващите в ЕНП партии вземат участие в ръководството в девет от 28-те страни от Европейски Съюз и водят в социологическите изследвания в огромна част от Европа.

Брюксел подаде ръка на Вашингтон

Eврокомисията изиска от страните членки нов мандат за договаряния със Съединените щати за импорта на говеждо, което ще докара до увеличение каузи на американското месо на европейския пазар за сметка на вносителите от Латинска Америка и Австралия. Тази стъпка е част от договореностите сред ръководителя на комисията Жан-Клод Юнкер и американския президент Доналд Тръмп, реализирани на срещата им през юли.

"Ние следваме уговорката, стихотворец в отговор на загрижеността на Съединени американски щати за осъществяването на квотите по взаимно приемлив метод в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация. С тази стъпка ние също по този начин способстваме за понижаване на напрежението от двете страни на Атлантика ", разяснява еврокомисарят по земеделие Фил Хоган.

След срещата в Белия дом на 26 юли президентът Тръмп се похвали, че е постигнал търговски пробив, който ще отвори пазари за американските фермери и служащи. Брюксел обаче настоя, че селскостопанската политика е отвън обсега на сделките като се изключи вноса на соя.

Европейският съюз се съгласи да договаря за нулеви мита на промишлените артикули, увеличение на вноса на полутечен газ и за отпадане на дотациите в подмяна на обещанието на Тръмп да премисли увеличените мита за стоманата и алуминия и да не оскъпява вноса на европейски коли в Съединени американски щати.

Безплатен плод и мляко за над 30 млн. деца

В рамките на схемата за безвъзмезден учебен плод и мляко всяка образователна година в общността се отделят 250 млн. евро. Въпреки че присъединяване в нея е непринудено, всички страни членки на Европейски Съюз се включиха отчасти или изцяло и по този начин през образователната 2017-2018 година бяха обхванати над 30 млн. деца в целия Европейски съюз.

"Важно е да се знае по какъв начин се създават храните и какъв брой труд е нужен, до момента в който стигнат до трапезата ни. Благодарение на схемите на Евросъюза за учебните заведения децата освен научават разнообразни неща за селското стопанство и производството на храните, само че и употребяват качествени артикули, което е в полза на здравето им. Никога не е прекомерно рано, с цел да се наслаждения човек на хубава храна! ", посочи европейският комисар по въпросите на земеделието и развиването на селските региони Фил Хоган.

Изборът на продуктите за учениците зависи от здравни и екологични съображения, от тяхната сезонност, многообразие и съществуване. Страните членки могат да предизвикват закупуването на локални или районни храни, късите вериги на доставка, изгодите за околната среда и схемите за качество на селскостопанските артикули.

Строг надзор на стоките на европейския пазар

Комисията по вътрешния пазар в Европейския парламент утвърди правила за по-добра инспекция и сигурност на стоките, които се продават в Европейския съюз. Пакетът "Стоки " съдържа две законодателни оферти - за съблюдаване и осъществяване и за взаимното признание. Заедно те целят усилване на инспекциите, осъществявани от националните органи и митническите чиновници, с цел да се предотврати продажбата на рискови артикули на европейските консуматори и да се улеснят търговците при продажбата на продуктите им в цяла Европа. Тези ограничения следва също по този начин да попречат на нелоялните търговци да получат незаслужено конкурентно преимущество пред фирмите, които съблюдават разпоредбите.

По данни на Европарламента на пазара в Европейски Съюз не престават да се оферират некачествени артикули и такива със подозрителен генезис. Проверки от органите за контрол са посочили, че 32% от играчките, 58% от електронните устройства, 47% от строителните артикули и 40% от инспектираните персонални защитни средства не дават отговор на условията за сигурност. Част от тях са без информация за потребителите (например етикетиране или слагане на предупреждения), което е наложително изискване за търговия в общността.

На територията на съюза работят над 500 разнообразни институции, отговарящи за надзора на пазара. Предложеният правилник планува тези звена да си сътрудничат и да се координират по-добре посредством засилен продан на информация за дефектни или рискови артикули и настоящи следствия.

Нарастването на размера на електронната търговия и появяването на нови технологии основават нови провокации и закани. Новите правила изискват от страните членки да обезпечат уместно наблюдаване и на пазара на артикули, продавани онлайн. Това допуска на територията на Европейски Съюз да има задоволително "онлайн инспектори ", които да правят тези действия.

Принципът на взаимно признание пък изисква законно търгуваната в една страна стока да не бъде неразрешена в друга. Предложените условия по отношение на взаимното признание имат за цел да понижат комерсиалните бариери в границите на единния пазар, да опростят процедурите за сдруженията и националните органи, да засилят трансграничното съдействие и да подобрят решаването на проблемите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР