Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки ще упражняват българските

...
Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки ще упражняват българските
Коментари Харесай

Кралев предупреди феновете, че и УЕФА ще гледа дали спазват мерките

Строг надзор за съблюдаване на противоепидемичните ограничения ще упражняват българските здравни управляващи и представители на УЕФА по време на мачовете от Европейските клубни шампионати, които ще се играят на националния стадион " Васил Левски ". Това разгласи спортният министър Красен Кралев. Вчера бяха одобрени напътствията за използването на противоепидемични ограничения на тези срещи. Първата от тях е сред отборите на ЦСКА-София и ЧФР Клуж на 22.10.2020 година

Удовлетворихме желанието на почитателите, които толкоз години чакат тимът им да влезе в групите на Лига Европа, и в този момент ги апелирам да съблюдават тези ограничения , които разпоредихме. Те са съобразени напълно с рекомендациите на здравното министерство да се обезпечи естествена и чиста среда измежду публиката, тъй като здравето на българските жители е най-важно, само че то зависи и от тяхната дисциплинираност, съобщи Кралев.

Най-тежката допустима е мачове да се играят без аудитория. УЕФА направи жеста да допусне до 30% от потенциала на оборудванията да бъде напълнен с ясната концепция, че това са огромни игрища, обезопасени, които ще могат да подсигуряват здравето на хората. Националният стадион е огромен и разрешава да бъде напълнен до 30% от потенциала си, без това да носи риск за здравето на хората.
 Утвърдриха ограниченията за мачовете на стадион
Утвърдриха ограниченията за мачовете на стадион " Васил Левски "

С маска и на разстояние от 1.5 м. ще бъдат почитателите

Това беше повода да позволим подобен брой фенове. Може да се направи по този начин, че публиката да бъде разграничена и да се съблюдава отдалеченост от две седалки . Всички би трябвало да носят маски, на входа ще се прави инспекция на телесната температура на всеки клиент, а на стадиона няма да бъдат допускани фенове с грипоподобни признаци. Ще бъдем безкомпромисни за спазването на ограниченията, тъй като здравето на нашите жители е най-важно ", зави Красен Кралев.

Той съобщи още, че ММС към този момент е стартирало процеса по подписване на спомагателни съглашения със спортните клубове в България, с цел да могат те да употребяват спомагателните 1,9 млн. лева, които им бяха отпуснати по " Програмата за развиване на спортните клубове за 2020 година ".

Смятаме, че с тези средства ще подпомогнем активността на клубовете. Освен това сме обезпечили в бюджета за идната година 6,5 млн. лева, които ще отидат целево към бюджетите клубовете. Така всеки клуб ще получи два пъти по-голяма сума от тази, която е получил за тази година, разяснява Кралев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР