Строежът в местността Алепу край Созопол е продължавал въпреки забраната

...
Строежът в местността Алепу край Созопол е продължавал въпреки забраната
Коментари Харесай

Скандалът продължава: Кадри показват, че на "замразения" от ДНСК строеж край Алепу се е изливал бетон

Строежът в местността " Алепу " край Созопол е продължавал макар възбраната на държавния строителен надзор. Това демонстрира инспекция на bTV.

През февруари предходната година ДНСК заповядва работата по обекта да бъде прекратена.

Видео фрагменти на немска телевизия обаче потвърждават, че след възбраната на строителния надзор, на градежа изниква още едно равнище.

Кадрите са от кино лентата " Новата Майорка " на немската телевизия „ Ве де Ар “. Продукцията е излъчена през август предходната година. Покрай заниманията на немските туристи в Слънчев бряг, публицистите снимат и градежа на " Шофьорския плаж ". За него приказва деятелят Мирослава Петрова.

„ Те направиха поръчка, че желаят да укрепят свлачището посредством структура и внезапно се оказа, че този способ на подсилване планува и хотел, а освен брегоукрепване “, декларира Мирослава Петрова тогава.

Германската телевизия насочва въпроси и към българските управляващи, които дават отговор, че се строи законно и всички разпореждания са спазени.

Мирослава Петрова си спомня тъкмо по кое време немският екип е снимал фрагментите на градежа.

Направихме фрагментите на 26-ти май 2019-та година, споделя тя.

Само преди дни шефът на ДНСК, арх. Несторов сподели пред bTV, че строителството на обекта е неразрешено от февруари 2019-та.

" Има издадена заповедта 2019 година от 14 февруари, с която е спряно строителството на обекта, т.е. тази заповед не е анулирана и това значи че градежът е спрян и не може да се прави безусловно никакво строителство ", споделя арх. Нестеров.

С други думи - през днешния ден градежът би трябвало да е в същия тип от май 2019-та, когато германците са го снимали. Оказва се, че това не е по този начин. Видно от фрагментите, направени от екипа ни през тази седмица. В интервала май 2019-та - юни 2020-та - на обекта изниква повече от един етаж нова структура.

„ Темата за превзетата природа в България е тематика за превзетата ни страна и корупцията по високите етажи на властта. Тази тематика не е зелена, тя е корупционна “, изяснява Петрова.

Тя е сигурна, че градежът е в прорез със закона и с редица наставления на Европейски Съюз.

Попитахме строителния надзор - за какво по градежа в местността " Алепу " е работено и на него изниква още едно равнище, макар възбраната на ДНСК. От регионалнто министерство ни дадоха отговор " към сегашния миг се прави инспекция на ДНСК, разпоредена от ВАП. Докладът от инспекцията ще бъде възложен на прокуратурата в избрания период. " Така, на този стадий въпросът ни остава без отговор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР