Строежът на новата сграда на мястото на легендарната и вече

...
Строежът на новата сграда на мястото на легендарната и вече
Коментари Харесай

Варненка подаде над 20 сигнала срещу строежа на Гъбата

Строежът на новата постройка на мястото на именитата и към този момент несъществуваща баня " Гъбата " изпилява нервите на варненци, които живеят в съседство. 

Работи се от 6.30 ч. сутринта до късно вечерта, като следобедните часове, планувани за отмора в общинската разпоредба – от 14.00 до 16.00 ч., не се съблюдават. Множеството сигнали до общината и на тел. 112 остават без реакция, оплакаха се пострадали пред Дарик.

Събарянето на Гъбата стартира през април тази година, а броженията на жители срещу този развой не дадоха резултат.  " Работеха от 7 сутринта - подаваха се сигнали, смениха на осем сутринта. Не съблюдаваха интервала 14-16. Нови сигнали - започнаха да съблюдават. Днес обаче започнаха в 6.30. Работят всеки ден от понеделник до петък и денем у дома си крещим, с цел да се чуем ", описа пред Дарик момиче, което живее до градежа.

Въпреки, че е събота, на градежа на " Гъбата " през днешния ден още веднъж се работи от 6.30ч., десетина служащи и няколко тежки машини работят на място и сега.

По думите на хората в съседство - " шумът е пъклен ".

А сигналите остават нечути.

Facebook прелива от възмутени мнения

" Днес, събота в 06:30, след подадени най-малко 3 сигнала към 112 от разнообразни хора за повдигане на звук, никой не се появи да ревизира сигнала. А преди месец дежурният служител на реда ни отговор по телефона: “Господине, спрете да се обаждате, аз депозирам сигналите всякога, само че нищо друго не мога да направя, информацията стига където би трябвало, само че единствено до там… ". Има извършител, има сигнал, само че няма дейности и последици и това се повтаря от дребни до супер огромни проблеми в нашето общество. Трябва по-сериозна гражданска позиция!?, е написал Димитър Вълев.

" Една чудесна събота заран за всички нас, живеещи в първокласната Гръцка махала през чудесното (мръсно) лято във Варна. 6.30 сутринта. Не знам какво ще е зимата, само че малко даже се веселя, че ще се наспя в София. Мисля, че кварталният получава уртикария от гласа ми към този момент ", е постът на Теа Денолюбова.

Над 20 сигнала е подавала майка на три дребни деца от региона:

" Тъй като с изключение на ранното започване, те не стопират и сред 14-16:00, съм звъняла и по тоя мотив. Веднъж единствено е идвала полиция. Последно (изключвам днес), като звъннах на дежурния областен, той ме помоли да спра да звъня, щото знаел за казуса, подсигурява, че предава сигнала, само че над него имало други хора… Буквално по този начин ни приключи диалога. "

Проверка на Дарик откри, че доста от жилищата в първокласната постройка, която ще се вдигне на мястото на Гъбата, към този момент са продадени " на зелено ". Вероятно това е повода да се бърза със градежа и да не се съблюдават нормите за звук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР