Строежът на жилищна сграда в парка на Благоевград на фирмата

...
Строежът на жилищна сграда в парка на Благоевград на фирмата
Коментари Харесай

Спират строежа на Емилия в Благоевград

Строежът на жилищна постройка в парка на Благоевград на компанията на фолк звездата Емилия е спрян. На последната сесия на Общинския съвет в града е гласуван мораториум за всички зелени площи в и към Благоевград. Това значи, че към този момент няма по какъв начин да стартират строителните работи по плана. 37-годишната певица Емилия Башур е притежател на строителната компания " Ийст Хънтинг Груп ". Нейната свекърва, която ѝ е адашка- 68-годишната Емилия Башур, също е притежателка на компания „ Ламкор-2”, в която е съучастник със брачна половинка си Фади Башур и ръководят фабрика за произвеждане и търговия с букова дървесина в село Мурсалево. Именно свекърът на русокоската движи плана, който се пада в зелените площи в Югозападния университет „ Неофит Рилски”.

Той от години е притежател на терена, който се намира в края на Благоевград на изток от изхода за София. Въпреки че зоната в близост е завършена като паркова и е измежду желаните места за разходка на жителите от околните квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма по какъв начин да откажат на предприемача да осъществя капиталовото си желание, тъй като всички документи са изрядни.

За парцела си Фади Башур има даже утвърден Подробен устройствен план, а преди дни притежателят е внесъл искане в общината да строи жилищна кооперация. В общия организационен проект на Благоевград признат 25 февруари 2011 година от Общинския съвет по време на тогавашния кмет Костадин Паскалев, тъкмо това леке с парцела на сириеца е маркирано в кафяво за жилищна зона, до момента в който всичко в близост е зелено, написа Телеграф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР