Строежът на градска железница се подготвя да започне в Пловдив.

...
Строежът на градска железница се подготвя да започне в Пловдив.
Коментари Харесай

Градска железница тръгва в Пловдив и областта, пътува се с един билет ВИДЕО

Строежът на градска железница се приготвя да стартира в Пловдив. Това разгласи транспортният министър Николай Събев, който посети града през днешния ден, съобщи кореспондент на GlasNews.bg.

По време на срещата бяха разисквани проектите за създаване на градска железница и трасето за бъдещия план в Пловдив. Общините от района би трябвало да стартират подготовка и обмисляне на по този начин наречените градски възли.

„ Ние желаеме освен да проектират спирки, където е допустимо да стопира железницата. Искаме да действат и като градски възли, където хората, като слязат от едно трянспортно средтво, могат да продължат пътя си с друго транспортно средство и най-важното с един билет ", сподели транспортният министър.

До 2024 година би трябвало да е подготвена градската железница, в случай че дойде преносимият състав до тогава. В момента тече подготвителната фаза преди градежа. Притесненията на транспортния министър на свързани само с общините в региона, които би трябвало да показват да са подготвени с проектирането и местата, където ще стопира градската железница.

Според транспортното министрество, резултатът за района от сходна железница ще бъде в идващите 20-30 години.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР