Строеж върху созополските скали предизвика възмущение и недоволство на хора

...
Строеж върху созополските скали предизвика възмущение и недоволство на хора
Коментари Харесай

Строеж върху созополските скали предизвика недоволство в града

Строеж върху созополските скали провокира отвращение и неодобрение на хора от града. Случая беше показан в „ Здравей, България " преди два месеца. До момента обаче въпросът не е позволен.

Собственици на ресторант в Стария град почнали да строят, с цел да разширят комерсиалната си повърхност. Според локалните хора - дейностите са противозаконни. Тогава в ефира на " Здравей, България " собственичката на ресторанта даде обещание, че структурата ще бъде отстранена. Оказва се обаче, че освен, че не е била отстранена, само че е почнала и да пораства.

Обектът освен не е отстранен, само че е почнало ново строителство за доизграждане в събота и неделя. Местни хора извикали полицията.

Според Теодора Свиридова строителите са почнали да работят в 8 часа сутринта в събота. За час и половина те са сложили горното равнище на градежа.

Имаме издадена заповед за прекъсване на нелегално строителство. В момента засегнатите лица са подали несъгласие против нея до Административен съд. Въпреки това ние няма да оставим нещата по този начин и няма да допуснем построяването на едно такова нелегално оборудване, съобщи изпълняващият длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова.

Според регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков парцелът, върху който се строи, е изключителна държавна благосъстоятелност. Той добави, че тя е получила полицейско предписание за прекъсване на градежа. В противоположен случай може да бъде арестувана за 24 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР