Строеж в София събори стената на обитаема къща, предаде bTV.

...
Строеж в София събори стената на обитаема къща, предаде bTV.
Коментари Харесай

Стена на къща в София рухна заради строеж

Строеж в София събори стената на обитаема къща , съобщи bTV.

Заради изкопните действия са нанесени големи вреди на потърпевшата постройка и на прилежащите къщи.

Предвижда се в непосредствена непосредственост да бъдат построени хотел, жилищна постройка с магазини, под земята гараж и офиси.

Заради строителството обаче цялата стена на къщата рухнала в ямата. Част от покъщнината също се изгубила.

Според шефа на компанията вложител на градежа Георги Сачански повредата се дължи на теч на топлофикационната система на улицата.
 Изкоп за градеж напука къщи в
Изкоп за градеж напука къщи в " Люлин "

Собствениците се боят, че къщите им ще бъдат повлечени от свлачище

От " Топлофикация " обаче са на друго мнение. Техен екип открил, че почвата на изкопа е с температура под 0 градуса, което значи, че няма по какъв начин да има теч на вода.

От своя страна в свое документално мнение от Дирекцията за народен строителен надзор показват, че точно изкопните дейности са довели до рухването на стената . До края на месеца ще се изготви техническа експертиза по случая.

В мнението се означи и че строително-ремонтите действия на обекта са неразрешени, като се изключи ограниченията за неотложно обезопасяване на градежа .

Въпреки че градежът е спрян, бъдещите здания и жилища към този момент се оферират за продажба в уебсайт на брокерска компания на вложителя. Дори е разгласен краен период за построяването ѝ.

Сачански твърди, че е подписано съглашение за обезщетяване на притежателя на къщата. Собственикът Лъчезар Антонов обаче отхвърля да е подписвал сходен документ. Това удостоверява и юристът на пострадалия.

Други нередности, които са установени, са сложени в прилежащ парцел платна. Заради градежа се е напукала и втора къща.
 Къща
Къща " изникна " над дере в благоевградското село Дебрен

Околните къщи нееднократно са наводнявани

По думи на Сачански към този момент са взети ограничения за укрепването й. Те обаче включват няколко подпрени дъски и железни пръти.

" Въз основа на различен контракт, който сме подписали със притежателя на онази част от парцела, имаме наем с индивида, който е на тази част на парцела ", изясни шефът на компанията вложител на градежа.

Собственикът на съборената къща има пояснение за какво.

" Те се принуждават да взимат чартърен всичко, което разрушават. Само няма по какъв начин да вземат и улицата чартърен, тъй като и нея я свлякоха ", съобщи той и увери, че има намерение да си търси правата си в съда.

За мен това е престъпен случай, отсече пострадалият.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР