Строеж на хотел на метри от морските вълни събуди недоволство

...
Строеж на хотел на метри от морските вълни събуди недоволство
Коментари Харесай

Недоволство в Кранево заради строеж на хотел на метри от морето

Строеж на хотел на метри от морските талази разсъни неодобрение у жителите на Кранево. Сградата се намира на мястото на бившия Международен пионерски лагер. Според документите се прави ремонт на остаряла постройка и продължение на нова. 

Преди време е имало скандал с ограда на същото място, която се оказала противозаконна след инспекция на РДНСК. За градежа има позволение за ремонт и продължение от община Балчик.  Всичко е почнало в началото  на ноември, описа Нова тв. Инвеститорите обявиха, че цялата документи за дейностите, които правят, е в Общината. 

Арх. Анна Демирева изясни, че всички здания, които се строят в линията имат строителни бумаги. Ивицата граничила директно с обитаемото място и не попадала в охранителните зони А и Б. Строежите имали и позитивни оценки от органите за надзор на околната среда.

" При мен нито един локален или екскурзиант не е идвал да се оплаче от никакви противозаконни градежи. Самият факт, че се строи зад оградата, в частен двор демонстрира, че няма фрапиращи нарушавания на закона. Като фасада това си е по този начин от 2011 година. Не е ново строителство. Оградата си е тук от 60-70 години ", коментира Румен Николов, кмет на Кранево.

От Общината са почнали своя инспекция по случая.  Днес ще има и инспекция на градежа от РДНСК. А в това време по линията в Кранево се строят още три хотела. Това буди неодобрение у локалните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР