Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това

...
Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това
Коментари Харесай

Зазидан е пътят към подземен гараж, има ли коли

Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това се оплакаха притежателите на колите, които до неотдавна ги паркирали в подземието на блока. Изведнъж обаче на средата на пътя, който води до гаражите, вложител от прилежаща постройка почнал да строи стена. Тя към този момент е приключена, а достъп до подземието на блока няма, съобщи NOVA.

Хората незабавно извадили колите си, само че имало и такива, които останали.

Подземните гаражи в кооперацията са 11. Всеки един от тях е коствал на притежателите сред 4 и 6 хиляди евро. Преди месец ненадейно и без предизвестие пътят до гаражите се разкопава и по средата му стартира построяването на стена.

Собствениците на три от гаражите не знаят за казуса. Ако колите им се окажат, че са вътре, те няма да могат да ги изкарат на открито. Обяснение хората настояват, че не получават отникъде. Всички имали акт 16 за постройката, разполагали и с всички документи за благосъстоятелност върху гаражите. Въпреки всичко това, гаражите сега са се трансформирали в рядко използваеми огромни изби.

От Община Благоевград обясниха, че пътят, който води до гаражите, до 2011 година се е водил улица без тротоар. Тя обаче била превърната нелегално в рампа, водеща за гаражите. През 2011 година в действие влиза нов регулационен проект на квартала. От него се заличава улицата с гаражите. За тази смяна обаче хората от кооперацията по този начин и не разбрали.

Собствениците на гаражите са безапелационни, че ще търсят правата си и ще сезират прокуратурата, въпреки да са наясно, че надали ще получат различен достъп до гаражите.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР