Стрийминг платформата HBO Макс върна в каталога си на достъпните

...
Стрийминг платформата HBO Макс върна в каталога си на достъпните
Коментари Харесай

HBO Макс върна в каталога си „Отнесени от вихъра”, но с пояснително видео

Стрийминг платформата HBO Макс върна в каталога си на наличните за гледане филми отличената с награди " Оскар " продукция " Отнесени от вихъра " (1939), откакто преди повече от две седмици я изтегли като " расистка " на фона на всеобщите митинги след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, станал жертва на полицейско принуждение, оповестяват Ройтерс и ТАСС, базирайки се на " Холивуд рипортър ".

Изданието отбелязва, че филмът се демонстрира с коментар, обясняващ подтекста на творбата и правещ анализ на противоречиви фрагменти. Във видео преди началото му професорката от Чикагския университет Жаклин Стюарт изяснява, че макар известността си, " Отнесени от вихъра " постоянно става обект на митинги. Причината за недоволството от кино лентата е сантименталното показване на предвоенния Юг, спестяването на бруталността на робството и стереотипното обрисуване на чернокожото население.
 

— ABC News (@ABC)

Освен изяснителен коментар, феновете получават достъп и до спомагателен материал за продукцията.

Филмът " Отнесени от вихъра " е отличен с осем награди " Оскар " . Сред тях е наградата за второстепенна роля на Хети Макданиъл за превъплъщението ѝ в облика на Мами. Макданиъл е първата афроамериканка, удостоена с влиятелното киноотличие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР