Стриптийз баровете в елитни хотели, които ще посрещат гостите по

...
Стриптийз баровете в елитни хотели, които ще посрещат гостите по
Коментари Харесай

Стриптийз барове затварят за евро­председателството

Стриптийз питейните заведения в елитни хотели, които ще посрещат гостите по време на българското европредседателство, безшумно затвориха порти. От фейсбук изчезна даже страницата на посочения за най-елитен бар „ Тузар ” в хотел „ Маринела ”, който бе шумно открит през май предходната година. Барът се намираше на 19-я етаж в хотела против ресторант „ Панорама ”, където ще се хранят евротузарите. Именно хотел „ Маринела ” бе определен за хазаин на виповете, които ще вземат участие в срещите на върха.

Съдбата на бар „ Тузар ” последваха и още няколко еротични клубове в хотели, където ще се настаняват гостите от Брюксел. Без стриптийз, вариететна и еротична стратегия ще работят и заведения, наоколо до хотелите, където ще се нощуват участниците в събитията на председателството. „ Труд ” научи, че чиновници на НСО обикалят местата, където ще бъдат настанявани чужденците, ревизират сигурността в тях и издават рекомендации за затваряне на клубове, с рисков контингент. От службата за защита разясниха, че най-вече работа по време на председателството ще имат гардовете на НСО, полицията и противопожарните екипи. Държавните гардове се майтапят, че европредседателството главно е „ сьомга и шампанско ”.
 02-1  02-1-2
По време на председателството ще се организират профилирани полицейски акции тук-там в София, където се събират проституиращи, научи „ Труд ” от Столична дирекция на вътрешните работи. Става дума освен за региона към НДК, а и край Лъвов мост и Централна гара, към площад „ Македония ” и на „ стоянки ” на Околовръстното шосе.

На арестуваните ще бъдат съставяни предупредителни протоколи, а против остарели познайници на полицията ще се образуват и досъдебни производства за приемане на приходи по аморален метод.

От министерството на европредседателството пазят в загадка менюто за гостите. Опасявали се, че в случай че заговорят за манджите, те ще се трансфорат в съществена тематика за медиите. От компанията „ Ред девъл кетеринг“, която ще храни служители и министри от Брюксел в НДК, отхвърлиха да оповестят какви ще са закуските и обядите. Шеф Димо Димов от „ Култ гурме и кетеринг ”, който е спечелил поръчката за външните хранения на гостите в резиденция „ Бояна ”, в „ София тех парк ” и Народния спектакъл „ Иван Вазов ” изясни, че работят по повече от 12 менюта, които към момента не са утвърдени. Шеф Димов изясни, че НСО и Агенцията по сигурност на храните прецизно наблюдават за качеството на продуктите. Той заяви, че във всички менюта акцентът е върху националната ни кухня. В рибните има доспатска пъстърва и маринован паламуд. Вече са определени и няколко типа сирена, измежду които биволско и крокмач. Гостите ще опитат разнообразни типове баници и зрял боб, подготвен по няколко предписания.

Официалният старт на българско председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде даден през днешния ден, с тържествена гала в Народния спектакъл, където речи ще произнесат министър председателят Бойко Борисов, президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

В 11 часа в палатка пред Народния спектакъл пред български и задгранични публицисти ще бъде показана интерактивна галерия за културно-историческото завещание на България в особено построено пространство.

Колекцията от сувенири
В мрачно синьо и пепел от рози

 Шаловете са в три цветови гами – синьо, неясно синьо и пепел от рози. Шаловете са в три цветови гами – синьо, неясно синьо и пепел от рози.
Шалове в синьо и пепел от рози и вратовръзки, специфична емисия монети и лимитирана серия пощенски марки с логото на Българското председателство ще бъдат подарени на гостите на събитията на председателството. Подаръците бяха показани преди месец от министър Лиляна Павлова. Сред останалите дарове са папки, бележници, моливи, писалки и мобилно зарядно устройство. ВИП гостите ще получат възпоменателна монета с логото на председателството, а делегатите – разменна монета от 2 лв., също с логото на събитието.

Деветата симфония
От „ Во Царствии твоем ”
до „ Трубадур ” и „ Анна Каренина ”

 Софийската филхармония ще даде формален старт на европредседателството ни в Брюксел в най-модерната зала за изкуства БОЗАР с величествен концерт на 1 февруари. Софийската филхармония ще даде формален старт на европредседателството ни в Брюксел в най-модерната зала за изкуства БОЗАР с величествен концерт на 1 февруари.
Множество концерти, изложения и театрални спектакли в страната и в столиците на страните-членки на Европейски Съюз ще бележат идващите шест месеца. Днес в националния спектакъл „ Иван Вазов ” в София ще се състои церемония спектакълът за церемонията по откриването на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Детският хор на БНР ще извърши химна на Европейски Съюз – Девета симфония на Лудвиг ван Бетховен. А по-късно гостите ще чуят и „ Во царствии твоем ” с камерния отбор „ Йоан Кукузел-Ангелогласният ”. Ансамблите „ Чинари ” и „ Българе ” също ще излязат на сцената на националния пред елита на България и Европа. Официално разкриване с концерт Софийската филхармония ще има и в най-модерния център за изкуства в Брюксел – БОЗАР в Брюксел. В сърцето на Европейски Съюз спектакълът ще се случи на 1 февруари, а цените на билетите са от 15 до 60 евро. На 19 януари спектакъл София ще показа спектакълът „ Анна Каренина ” и с британски надписи. Още 5 постановки с титри на британски са в програмата на театъра. В полската столица Варшава се демонстрират дърворезби, икони и вътрешен дизайн на възпитаници от Националното учебно заведение за изкуства в Трявна. Тържествен концерт с присъединяване на български музиканти ще има и в Будапеща, Унгария.

ЗА 285 000 ЛЕВА В 93 ОБЩИНИ
Кръщенета, фестове и надпревари


Общо в 93 общини в страната ще има събития, отдадени на европредседателството ни. След конкурс за финансиране на дребни планове от НСОРБ оповестиха и спечелилите. Празникът „ Роде мой ” в община Горна Малина под девиза на председателството ни 2018 „ Съединението прави силата ”, В дните на обичайния събор в Плиска ще се състои обществена кръщавка на 15 деца в Голямата базилика. Ще има и полемика „ Приносът на Първата българска страна за запазване и основаване на европейските културни полезности ” с присъединяване на община Каспичан и локалното читалище. Сред плановете в страната са още: „ Сунгурларската котловина и Европейското председателство ”, „ Долна баня в Европа ”, „ Опознай Европа – седмица на Европа 2018 в община Белене ”, „ От сърцето на Добричка до хората в Европа ”, „ Европейска щафета ” – Котел, „ Сливница – град в Европа без граници ” и други

Пожарна охрана МОРЕТО
Тигрови скариди със сусам и 3D макети на антични кораби


Варна ще бъде хазаин на 18 от събитията във връзка българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 12 от тях са политически срещи, а 6 – културни прояви. Повечето от форумите са планувани да стартират от 11 -12 май и да продължат при започване на юни. Още другата седмица се чакат 50 високопоставени посетители, които ще бъдат посрещнати в държавната резиденция „Евксиноград“ и настанявани в хотел „Тунела“, където са били покоите на Тодор Живков. Главният готвач Ивайло Господинов и екипът му към този момент са подготвени с кулинарната листа – калкан и всички черноморски риби, шницел по виенски и лаврак по гръцки, тигрови скариди със сусам. Винените елексири са от дворцовата маза. Бургас ще се показа пред европейските посетители с 3D макети на потънали кораби в чест на „Европейският морски ден“ (31 май – 01 юни) и през интервала, когато е планувано съвещание на Генералните шефове по риболовство и аташетата по риболовство (06 – 07 юни). Общината приготвя специфична галерия „Скритите секрети на Черно море“, интернационална научна конференция, отдадена на подводната археология, основаване на интерактивна карта и игри за деца.

Предупреждават за таксита „ копърки ”
Сигнал за бомба затвори
летище София


Сигнал за бомба затвори за към час двата терминала на летище София през вчерашния ден следобяд. Района бе отцепен от Гранична полиция, а час по-късно, след общоприета инспекция, взривно устройство не бе намерено и естествената работа на терминалите беше възобновена. Въпреки че не бе открита бомба, засиленото полицейско наличие остава. Малко преди сигнала наоколо до Терминал 2, министърът за българското председателство Лиляна Павлова сподели електрическите коли, които ще транспортират гостите на София за председателството. От уеб страницата на Българското председателство предизвестяват за таксита „ копърки ”. В уеб страницата осведомят за дневните и нощните цени на таксиметровите водачи в столицата и предлагат гостите от Европейски Съюз да не употребяват услуги, препоръчани пред постройките на терминалите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР