[Stripe] Технологичната компания Stripe, която предлага разплащане за бизнеса, вече

...
[Stripe] Технологичната компания Stripe, която предлага разплащане за бизнеса, вече
Коментари Харесай

Компанията за лесни онлайн разплащания Stripe влиза в България

[Stripe] Технологичната компания Stripe, която предлага разплащане за бизнеса, към този момент работи и в България. Тя добави пет нови европейски пазара към бизнеса си - България, Румъния, Чехия, Кипър и Малта, като по този метод към този момент доближава до общо 39 страни, от които 29 са в Европа. Stripe създава решение за елементарно разплащане в интернет, като продуктът на компанията стана прочут с това, че за разлика от други сходни оферти от страна на финтех компании инсталирането му става доста бързо и просто (изисква прибавянето на седем реда код на уеб страницата на електронния търговец).

Досега петте нови пазара бяха отворени единствено за бета-тестване от страна на стеснен брой търговци. При разплащане посредством Stripe за компанията ще остават 50 стотинки + 1.4% от транзакцията за европейски банкови карти и 50 стотинки + 2.9% при неевропейски карти. Фирмата предлага и корпоративни решения, където цената варира.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Мат Хендерсън, шеф в компанията, който дава отговор за Европа, Близкия изток и Африка, разяснява, че за момента няма проекти разширението да се трансформира и във физическо с нови офиси. Процесите за България и другите нови пазари ще се ръководят от Лондон и Дъблин, където са най-големите офиси на Stripe за Европа. Хендерсън обаче прибавя, че не е изключено в бъдеще да бъдат отворени физически представителства.

Кои са Stripe

Stripe е един от порасналите стартъпи на предишното десетилетие и все още една от най-високо оценените непублични софтуерни компании в света. При последния рунд на финансиране на стойност 600 млн. $ през април компанията бе оценена на общо 36 милиарда $. Тя е учредена през 2010 година от братята Джон и Патрик Колисън и досега е набрала над 1.7 милиарда $ външно финансиране от фондове като Sequoia, Founders Found, Andreessen Horowitz и други.

На международно равнище най-големите имена, с които работи компанията, са Amazon, Фейсбук, Shopify, Booking.com и други. Основната цел на компанията са по-малките търговци, като съгласно Мат Хендерсън компанията има " несъразмерно по-големи изгоди за един стартъп ", който се пробва да продава по по-бърз, елементарен и световен метод.

Фирмата регистрира мощен напредък по време на пандемията от COVID-19, при която доста обичайни бизнеси мигрираха и не престават да се изнасят онлайн. От началото на март насам Stripe е обработила заплащания за над 1 милиарда $ по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР