Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който

...
Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който
Коментари Харесай

Stripe дава $20 хил. бонус на служителите, които напуснат големите градове и работят дистанционно

Stripe ще заплати по $20 хиляди на всеки чиновник, който вземе решение да напусне скъпите за живот градове като Сан Франциско, Сиатъл и Ню Йорк, където компанията има офиси. Но чиновниците, които го създадат, ще би трябвало да се съгласят и на 10% понижение на заплатата, написа CNN.

Напускането на огромните градове стана все по-популярно поради пандемията. Скорошни данни от Съединени американски щати сочат, че продажбите и наемите в Манхатън се срутват, до момента в който продажбата на къщи край Ню Йорк порастват.
 Технологичната компания Stripe влиза и в България
Най-скъпият американски стартъп влиза и в България

Той оперира в 39 страни - 29 от тях са в Европа

Някои американци, които пътуват по-дълго до работа, към този момент пестят много средства, работейки от у дома. През юни американците са пътували с близо 60 милиарда км по-малко по отношение на същия месец на предходната година, съгласно данни на федерална организация. Служителите, които пътуват до работа с кола, само че в този момент работят от у дома, са икономисали общо $758 млн. на ден, съгласно Upwork. Така общата сума от началото на пандемията към този момент доближава $900 милиарда

По-рано тази седмица и VMware заяви, че чиновниците, които изоставен огромните градове, ще би трябвало да се примирят с по-ниска заплата.
 VMware ще понижава заплатите на чиновниците, които работят отдалечено и изоставен Силициевата котловина
VMware ще понижава заплатите на чиновниците, които работят отдалечено и изоставен Силициевата котловина

С до 18%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР