Стресова ситуация в руския биатлон донесе ходът на българската федерация

...
Стресова ситуация в руския биатлон донесе ходът на българската федерация
Коментари Харесай

Новият селекционер на България е бил пред договор с Русия

Стресова обстановка в съветския биатлон донесе ходът на българската федерация да притегли треньорите Александър Касперович и Виталий Норицин.

Изведнъж двамата се оказаха извънредно значими и видите ли, за какво трябваше да става по този начин, че ще работят в друга страна.

Президентът на съветската централа Владимир Драчов разгласи, че таман считал да прикрепи Касперович към националния тим, и схванал, че той се ориентирал в друга посока.

Въпросният експерт е новият селекционер на българските биатлонисти, а Норицин ще е техният стрелкови треньор.

Касперович е персонален ментор на Александър Логинов, който на международното състезание през февруари завоюва купата в спринта на 10 км. Руската централа обаче не го включи в делегацията за шампионата в Антхолц-Антерселва (Ит). Касперович се уреди с украинска акредитация и това провокира скандал.

“Така демонстративно да отстраниш от тима експерт на такова равнище съгласно мен е погрешно. Предполагам, че и това е асъдействало за решението му да поеме българските национали”, споделя Норицин.

Неговият контракт с съветската централа изтича на 31 май. Той обаче от дълго време знаел, че няма да бъде удължен.

Легендата Анфиса Резцова обаче го нападна, че с напускането си нанасял психически удар на половината съветски националки, които били привикнали с работата с него.

" 24 часа "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР