Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата.

...
Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата.
Коментари Харесай

Борисов за изтеклите записи на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата

Стресна ме методът, по който обявиха, че ще ръководят страната. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за изтеклите записи на Политическа партия по време на конференцията на партията, откакто Мария Габриел разгласи, че замразяват договарянията.

" След като победихме два пъти поред, с машини и без, ще създадем предложение Народното събрание да вземе решение, с цел да стане неотложно и бързо, заради значимостта да организираме почтени избори, да купим същите машини, които са в Съединени американски щати - одобряваме, че там е най-голямата народна власт. С тях да избегнем далаверата с машинния избор – „ ала-балата ". Срещат ме хора и ме питат за какво унизявам партията. Аз изяснявам, че това е добре за страната, да приемем бюджет. Заговорихме за конституционно болшинство. Въпросът не е за опрощение или какво си приказват там. Въпросът е в метода, по който мислят, че се ръководи страната. Ние за две години нямаме хора в службите. Не се натискаме да ставаме министри. Затова приказваме за експертно държавно управление. Чухте какво приказват за локалните избори – с техен вътрешен министър да се проведат ", изясни той.

" Сега би трябвало неотложно да се отвори тематиката с бюджета, тъй като в този момент няма болшинство и не можахме да се разберем, с изключение на за Правна комисия, да решим удължаващ бюджет ли ще има, нов ли ще е, само че не можем да оставим страната в това положение, ще е безконтролно ", уточни Борисов.

Коментирайки показаните в петък запис от Радостин Василев, ръководителят на ГЕРБ сподели:

" Вчера сутринта, преди да чуя записите, които бяха обявени от Петков предната вечер, споделих, че те не могат да ми повлияят на договарянията, още повече че той (Петков) сподели, че са записани от българските специфични служби. Това е чист " Уотъргейт " - да записваш централата на политическа партия е най-тежко нарушаване в една народна власт. Само че се оказа, че не е по този начин, и това е подтекст да се разрушат службите, стотици офицери да бъдат махнати, това значи ”, добави Борисов.

„ Тръгнахме от това да създадем няколко неща в това Народно събрание – без обединения и ангажименти. Нито един път не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е безспорна неистина “, сподели Борисов във връзка изказванията в записа, че водачът на ГЕРБ го е боязън да остане без отбрана от наказателно гонене. Напомни, че е нямал подобен 2 години. Напомни още, че за 2 седмици са признати редица закони. Посочи, че в този момент на дневен ред е въпросът с държавния бюджет.

„ На мен тези записи, които бяха обявени от Кирил Петков, не може да ми повлияят. Той сподели, че са записани от службите и си споделих, че това е „ Уотъргейт “, само че се оказа, че не е по този начин. Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушаване. Това е подтекст, с цел да се разрушат службите и да бъдат махнати стотици офицери “, продължи Борисов.

„ Ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 шефове на учебните заведения. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни водачи “, съобщи Борисов и напомни, че Политическа партия са споделили единствено с техен мандат, а Демократична България като ГЕРБ желаят експертен кабинет.

„ Съгласихме се и върнахме мандата. Съгласихме се да е с техния, убедих хората, че е положително за народа, не за партията. Не е за извинението. Въпросът е за метода, по който мислят да ръководят. Искат да махат хора на Радев и ГЕРБ. Те изчегъртаха всичко, ние за тези 2 години нямаме хора. Резултатът е безпорядък и злополука на страната ", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса и на чутото в записите за това, че Политическа партия са желали да вършат локалния избор с техен вътрешен министър и по този начин да го манипулират.

„ Чухме, че желаят да ни употребяват за заслон за локалните избори с техен министър на Министерство на вътрешните работи.  Почтено ли е? Как да кажа, че ние побеждаваме като тези 37 депутати желаят цялата власт за тях. Как ще се намерят нови хора за държавната администрация? Колко шефове в този момент са под стрес “, изясни той и добави, че всичко е пристигнало като гръм от ясно небе.

„ Казаха, че ни нямат доверие, само че всичко беше както сме се разбрали. С какво заслужаваме това държание? ГЕРБ по тази причина е първа мощ, тъй като подсигуряваме на всеки чиновник – в администрация, обучение, в службите - няма да допуснем политическо гонене и омаскаряване “, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Според него с тези записи сме постигнали никой в интернационален проект да не ни подвига телефона и да няма кой да ни напише един мейл. 

Според Борисов не е инцидентно, че записите излизат в този момент и съобщи, че едва ли са последни.

„ Стресна ни методът, по който считат да ръководят страната. Не съм предполгал, че това таят зад тила ми “, сподели Борисов.

„ Как си обяснявате за какво Демократична България, които са били с тях не желаят да дадат министри в кабинета? За да могат след това да се отрекат и да кажат „ Не, не, ние не сме били с тях “, сподели още Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/642331457328130
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР