Стресът при започване на нова работа е неприятен момент от

...
Стресът при започване на нова работа е неприятен момент от
Коментари Харесай

Грешки, които често правим при започване на нова работа

Стресът при започване на нова работа е противен миг от нашето всекидневие. Винаги има напрежение, догатки по какъв начин ще се разбираме с сътрудниците си и изобщо по какъв начин ще бъдем признати в новия колектив. В опитите си да прикрием нервността си можем да допуснем няколко огромни неточности, които да се отразят отрицателно върху цялостната ни интеграция на новото място. Ето кои са те и по какъв начин да ги избягвате:

Действате прекомерно бързо

Ако си мислите, че е добра концепция да вземате бързи решения и да вършиме промени още от първия си работен ден, бъркате. Това може повече да ви навреди, в сравнение с да ви помогне. Не вземайте самоволни решения, а се консултирайте с към този момент построения екип, с цел да покажете, че тяхното мнение е значимо за вас.

Говорите прекомерно за остарялата си работа

Сигурно ви се е случвало да разказвате какво сте правили на предходното си работно място. Може би сте се опитвали да докажете на новите си сътрудници, че имате нужната подготовка и опит, само че това може да ви навреди. Възможно е те да ви отхвърлят от екипа, в случай че прекомерно говорите за предишното си. Те биха желали да видят по какъв начин бихте се приспособили на новото място и да приемете настоящия способ на работа. Колкото и положителни неща да се постигнали преди, не живейте в предишното. Докажете, че сте добър и идвате с нови хрумвания и упоритости да се докажете.

Криете се в офиса

Да страните от новите си сътрудници също е огромна неточност, която може да допуснете. Опитайте се бързо да се впишете в новия колектив и да станете едно цяло. Ако останалите хора от екипа видят, че се отделяте и не желаете да споделяте с тях, а прекарвате повече време, затворени в своя офис, това ще ги накара също да ви заобикалят. Това може да попречи на интеграцията ви на новото работно място, което да ви навреди на работата.

Проявявате индиферентност към сътрудниците си

Ако сте назначен за началник на нов екип, това не значи, че работата ви се изчерпва единствено с това да казвате на подчинените си какво да вършат. Добрият началник се старае да следи какво тъкмо вършат чиновниците му. Опитайте да се информирате по какъв начин те работят. Не е срамно даже от време на време да се включвате в работата. Това единствено може да ви помогне в отношението на останалите към вас.

Периодът на акомодация на ново работно място е сложен, само че в случай че избягвате сходен вид неточности, сигурно ще станете по-бързо част от новия екип и работата ще бъде по-успешна.     

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР