"Стресът на работното място е праг, когато нещо се пречупва...

...
"Стресът на работното място е праг, когато нещо се пречупва...
Коментари Харесай

За бизнес растежа най-важни са здравето на служителите и мотивацията им

"Стресът на работното място е предел, когато нещо се пречупва... Професионалното прегаряне се случва, когато се породи противоречие сред това, което искаме; това, което желаят другите; и това, което можем да създадем ", съобщи ръководителят на Института за развиване на качествения човешки капацитет в Хърватия проф. Борис Блажинич пред Bloomberg. Експертът акцентира, че множеството хора не са наясно по кое време се случва професионално прегаряне.

"Не желаят да приказват за него, тъй като не желаят да бъдат стигматизирани. Това е симптом на уязвимост. Твърде доста хора се трансформират в "емоционално кошче за отпадък ", потискат отрицателни страсти и по-късно експлоадират. Важно е да се разпознаят признаците, които тялото дава, и да се реагира в точния момент. В противоположен случай ставаме очевидци на проблем освен с прочувствената, само че и със здравната просветеност ", посочи проф. Борис Блажинич. Според него има инфлация на прочувствената просветеност, която е значима за умеенето да разпознаваш личните си страсти и тези на другите.

Ръководителят на Института за развиване на качествения човешки капацитет разясни, че работодателите би трябвало да трансформират отношението си, ценейки чиновниците си повече. По мотив салдото сред работата и персоналния живот, той посочи, че децата страдат най-силно от неналичието на подобен. "Страдащите от професионалното прегаряне имат потребност от здравна помощ. Тази помощ би трябвало да бъде професионална, само че в това време фамилното обграждане и приятелите следва да оказват помощ на другия с концепцията той да си помогне самичък ", акцентира професор Блажинич.

По време на форума Employee Healthcare, Wellness & Benefits Summit на 18 и 19 септември 2019 ще бъдат показани данни от анализите на положението на здравето на чиновниците, връзката с инструментите за мотивация и по какъв начин въздействат върху бизнес климата, освен в България, само че и в района. На конференцията Employee Healthcare, Wellness & Benefits Summit, която е продължение на поставената за първи път от Casus Futura тематика за професионалното прегаряне, влиятелни лектори от научните и бизнес среди от целия свят и България, сред които деканът на биологическия факултет на университета Бъркл проф. Даниела Кауфер и проф. Борис Блажинич, дискутират връзката сред здравето на чиновниците, тяхната мотивация, успеваемост и организационната среда, достиженията на науката в тази тенденция, опциите, принадлежности и решения, които водят до бизнес напредък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР