Стресът и безпокойството са неразделна част от живота на много

...
Стресът и безпокойството са неразделна част от живота на много
Коментари Харесай

Нерви и стрес: Как да изберем подходящото лекарство за нас?

Стресът и безпокойството са неразделна част от живота на доста хора. Докато от време на време това може да бъде мотивиращо, хроничният стрес е евентуално да има негативно влияние върху психическото и физическото здраве. Той може да аргументи признаци като тревога, меланхолия, бодърствуване и отмалялост, което да повлияе на всекидневието и взаимоотношенията. 

За благополучие, има доста средства, които може да оказват помощ за справяне с това, в това число билки, хранителни добавки и лекарства. В тази публикация ще обсъдим по какъв начин да изберете подобаващото лекарство за вашите потребности.
Билки и хранителни добавки
 

Билките и питателните добавки са известна опция на медикаментите за справяне със напрежението и безпокойството. Някои от най-популярните за усмиряване включват:

Лайка – известна със своите успокояващи свойства. Може да помогне за облекчение на нервите и поощряване на съня;

Валериана – билка, употребена от епохи за лекуване на безпокойство;

Жълт кантарион – спомага за облекчение на признаците на лека до умерена меланхолия и тревожност;

Магнезий – минерал, който играе решаваща роля във функционалността на нервната система и може да облекчи признаците на нервите.

Омега-3 мастни киселини – потребни мазнини, които способстват за възстановяване на настроението.

Когато избирате билки или хранителни добавки е добре да вземете поради някои фактори. Първо, изберете билкови артикули с високо качество, които са създадени от реномирани производители, спазващи високи стандарти за надзор на качеството.

Също по този начин, някои се оферират под формата на капсули, до момента в който други – като чайове или тинктури. Изберете формата, която се усвоява добре от организма ви.
Лекарства
 

Лекарствата може да бъдат ефикасен метод за справяне със напрежението, изключително когато признаците са тежки или не се усъвършенстват с промени в метода на живот или различни лечения. Едни от най-често предписваните са:

бензодиазепини – клас медикаменти, които работят като успокоителни и може да оказват помощ за облекчение на признаците на нерви и бодърствуване. Те обаче има възможност да доведат до взаимозависимост и би трябвало да се употребяват с нараснало внимание;

селективни инхибитори на противоположното захващане на серотонина (SSRIs) – SSRIs са клас антидепресанти, които може да оказват помощ за облекчение на признаците на нерви и меланхолия. Обикновено имат по-малко странични резултати от бензодиазепините и може да се употребяват за дълготраен контрол;

инхибитори на противоположното захващане на серотонин и норепинефрин (SNRIs) – клас антидепресанти, които могат да оказват помощ за облекчение на признаците на нерви и меланхолия посредством увеличение на равнищата на серотонин и норепинефрин в мозъка. Те може да бъдат изключително ефикасни при лекуването на генерализирано обезпокоително разстройство.

Препоръчително е да се консултирате с вашия персонален доктор по отношение на медикаментите, които да приемате по отношение на вашето положение. Обърнете внимание на евентуалните странични резултати от всяко едно. 

Освен това, някои медикаменти може да се употребяват единствено краткосрочно, до момента в който други разрешават дълготрайно ръководство на признаците. Разгледайте още продължителната приложимост на вероятните варианти.

Все повече хора се обръщат към онлайн аптека за покупка на медикаменти за нерви и стрес. Този метод има своите несъмнени преимущества като по-голямо улеснение и достъп до необятна гама артикули.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР