Стресът е реакция на организма при нервно напрежение. В ежедневието

...
Стресът е реакция на организма при нервно напрежение. В ежедневието
Коментари Харесай

Какво представлява стресът и как да живеем по-спокойно в неспокойни времена

Стресът е реакция на организма при нервно напрежение. В всекидневието се сблъскваме с доста житейски обстановки, които могат да причинят стрес. Обикновено това са моменти, над които усещаме, че нямаме надзор, непредвидени събития или вести, условия, които заплашват сигурността или самочувствието ни. Всеки човек се опълчва на напрежението по друг метод. Тази дарба значително зависи от генетична причинност, събития в детството, които са повлияли върху метода ни на мислене и разбиране на действителността, обществена среда или стопански фактори.

Когато сме под стрес, в тялото се създават хормони на напрежението, които задействат имунната система и защитните му механизми. Казано с други думи те обострят чувствителността ни, ускоряват сетивността и ни приготвят за борба или бягство. В кратковременен проект това е потребно, тъй като ни оказва помощ да преодолеем страха или болката в съответен миг. Обикновено хормоните на напрежението се възстановяват след напрегнатото събитие.

Когато обаче постоянно сме изложени на стресиращи фактори, с които не можем да се преборим, променим или да пренебрегваме, стресът може да стане продължителен и да утежни физическото и психическото ни здраве. Това постоянно се показва в бодърствуване, тревога или експанзия, нервност, незаинтересованост, горест или даже меланхолия. Психическите признаци на напрежението могат да са съпроводени и от физически неразположения като гадене, главоболие, нарушено храносмилане, газове и отичане на корема, изпотяване, сърцетуптене и други Всичко това трансформира нашето отношение към света и държанието ни по отношение на другите хора. Отдръпваме се и губим предпочитание да поддържаме връзка, понижава прочувствената ни еластичност, ставаме нерешителни, постоянно крещим или плачем.

Живеем в неспокойни времена, в които най-ценен е вътрешният мир. За страдание не можем да предвидим всичко, няма по какъв начин да сме готови за всяка травматична обстановка, не е допустимо да се изолираме от динамичната и от време на време непредвидима действителност. Но можем да запазим насладата в всекидневието си като променим някои привички и се научим да направляваме напрежението.

Здравословната диета е от изключителна значимост освен за физическото, само че и за психическото ни благополучие. Храна, богата на витамини, минерали, аминокиселини и протеини усъвършенства освен телесните индикатори, само че и настроението. Без преяждане, само че и без ограничения. Повече салати и плодове, по-малко тестени произведения и доста вода за добра хидратация, по-свеж тип и по-чисти мисли.

Физическата интензивност и тренировките понижават равнищата на кортизол в кръвта, а точно кортизолът е стресовият хормон, чийто дисбаланс в организма може да докара до здравословни проблеми. 30-40 минути бързо вървене дневно, съпроводено от надълбоко диафрагмено дишане и слушане на релаксираща музика, оказват помощ да върнем спокойствието си и да забележим света към себе си още веднъж пъстър, и щастлив. Разходките с другари пък са успокояващи поради споделеността на момента и чувството за съгласуваност с другите.

Приоритизиране на дилемите е умеене, което е неотложно да придобием, когато сме под стрес. Има значими задължения, има планувани срещи за наслаждение, има и неща, които могат да почакат. И в действителност ще почакат, до момента в който пристигна редът им, а да желаяме помощ, когато се усещаме пренатоварени, не е срамно или недопустимо. Хора сме, а не роботи.
 д
Природата също ни поддържа. Магията на горския пейзаж връща тишината в мислите ни. Плажовете носят релаксацията, от която се нуждаем, с цел да сме по-пълноценни като персони, а билките и растенията ни оказват помощ в напрегнатите моменти. Доказаните изгоди от жълтия кантарион при лека форма на меланхолия и тревога са добре известни, и е първи избор на лекуване в страни като Америка, Швейцария, Канада и други. Жълт кантарион е дейната съставна част в лекарственият артикул. В него билката е извлечена и пречистена по специфична технология посредством лабораторен развой, който отстрани ненужните и нежелани субстанции, с цел да се сведат до най-малко странични резултати от използването му. За извличането на дейното вещество от растенията се употребява сред 40-50 пъти по-голямо количество от еквивалента в необработено растение.

е растителен препарат, който се предлага при стресови обстановки, промени в настроението, безпокойствие, моменти на напрежение и терзания, мъчно заспиване или разтревожен сън. Продуктът интензивно се бори с физическите и психическите признаци на напрежението, тревогата и депресията, спомага за повишение на равнищата на серотонин, за връщането на хормоналния баланс и спокойствието в всекидневието ни. Лекарствения артикул е без рецепта, като е целесъобразно преди банкет да се консултирате със експерт.

ИАЛ номер:Рег. No. A0240/10.10.2019 КХП No BG/MA/MP-44758/26-02-2019
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР