Стресът е неизменна част от живота ни. Независимо какво работим,

...
Стресът е неизменна част от живота ни. Независимо какво работим,
Коментари Харесай

Може ли стресът да ни разболее

Стресът е неизменима част от живота ни. Независимо какво работим, без значение къде живеем, постоянно намираме защо да се тормозим и постоянно се намира някой, който да ни ядоса. Разбира се, равнищата на стрес зависят доста от метода на живот, който живеем.

А точно безпокойството в огромни дози постоянно се сочи за един от модерните виновници за високото кръвно налягане, сърдечно-съдовите проблеми и доста други болести, измежду които даже и онкологичните. Ето какво е мнението на учените за това дали стресът в действителност може да ни разболее .
 Снимка 424138

Умът и мислите ни несъмнено са свързани със сърцето. Затова каквото минава през главата ни, стига и до него. Когато нещо ни кара да се тревожим, елементи от нервната система (парасимпатикова) предизвикват незабавен режим на деяние, като че ли сме под смъртна опасност. Той се свързва с повишение на пулса и кръвното налягане.

Стресът в дребни дози е потребен, тъй като ни работи като мотиватор. Но не трябва да разрешаваме за завладее напълно всекидневието ни, тъй като тогава се губи салдото в нервната система. И в случай че живеем по този метод с години, можем да застрашим здравето на сърцето си , настояват учени от Масачузетския университет, представени от Time.
 Снимка 424137

Хората, които постоянно изпитват възприятие на тревога, са по-склонни да развият хипертония от други, при които стресът е в по-ниски равнища в всекидневието. Когато равнищата на стрес за нараснали за по-дълго време, активността на нервната система може да подтиква артериални болести.

Причинно-следствената връзка сред напрежението и високото кръвно обаче е сложна за доказване и никой не се ангажира да каже на 100%, че животът под стрес води до живот с хронична хипертония.
 Песента, която смъква кръвното и отстранява напрежението
Песента, която смъква кръвното и отстранява напрежението

Учени с ново проучване

При хората, които имат открити сърдечни болести обаче, тревогата се свързва с по-висока смъртност в резултат на утежняване на положението.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР