Стресът е една от често срещаните причини за стерилитет при

...
Стресът е една от често срещаните причини за стерилитет при
Коментари Харесай

Информационната кампания на Петя Дикова продължава: Стресът често става причина за репродуктивни проблеми

Стресът е една от постоянно срещаните аргументи за стерилитет при двойките в наши дни. Това сподели в студиото на „ Тази сутрин” през днешния ден доктор Мирослав Георгиев – психолог и шеф на лабораторията за вродени генетични болести в „ Майчин дом “. Петя Дикова показа историята на Ана от Хелзинки и пътя ѝ към сбъдване на шестгодишната фантазия за бебе във финландската здравна система.

Информационната самодейност на водещата на „ COOL…T” по bTV цели да насърчи дами на възраст сред 25 и 35 години да се изследват, с цел да схванат какъв е репродуктивният им статус и да вземат съответни ограничения.
Петя Дикова: Табуто за изчерпания яйчников запас към момента го има Информационната самодейност на Петя Дикова цели да насърчи дами на възраст сред 25 и 35 години да се изследват, с цел да схванат какъв е репродуктивният им статус и да вземат съответни ограничения
„ При 25%- 30% от двойките без медицински аргументи има проблеми в репродукцията, дължащи се на напрежението. С подобаваща психична терапия казусът се решава”, сподели доктор Георгиев.

Той посочи, че при стрес мъжкият организъм създава антитела против сперматозоидите и това понижава репродуктивната дарба.

„ Спермограма при мъжа е първата стъпка в доста от страните на запад, от които се опитваме да се учим. Изследването е неинвазивно, просто и по тази причина е подобаваща първа стъпка”, разяснява Петя Дикова.

Д-р Георгиев добави, че ролята на предварителните проучвания е доста значима и в случай че не се създадат, доста постоянно инвитро процедури се оказват несполучливи.
Водещата на COOL...T Петя Дикова повежда осведомителна акция за репродуктивно здраве В първия от поредици материали експерти разкриват за какво е значимо дамите да изследват яйчниковия си запас
Той посочи, че към 250 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, от които единствено 5% са подобаващи за инвитро. “

Държавата отпуска 15 млн годишно, които стигат за 4500 – 5000 инвитро процедури

Петя Диков разяснява, че хората стават жертва на личните си страхове и тези на околните си, както и на стигмата и стандарти, по тази причина този разговор е значим, с цел да се смъкна напрежението от тази най-естествена тематика.

Тя показа историята на българката Ана от Хелзинки , чиито репродуктивни проблеми се отключват от напрежението след преместването.
Петя Дикова споделя за осемгодишната борба на Анелия да стане майка Продължава осведомителната акция на водещата за проблеми с репродуктивното здраве
Чрез лапароскопия откриват, че Ана има ендометриоза на яйчниците. След две години опити, здравната система във Финландия приема Ана и стартират серия от проучвания в избран ред. Ана споделя, че пътят ѝ щеше да бъде по-лесен в случай че имаше повече и по-достъпна информация. Тя има една ноуспешна инвитро процедура, само че ще опита отново.

„ Забавянето на търсенето на помощ понижава успеваемостта от 40% на 2% – при жена до 35 години – успеваемостта е 40%, при 44 година – 2%. След 35-годишна възраст рискът от генетични болести се усилват в пъти не в проценти”, предизвестява доктор Мирослав Георгиев.

Той поучава хората изтеглят проектите си за деца по-рано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР